Actes 8 Març

Mocions i preguntes CS Ciutadella al Ple de l’Ajuntament de Ciutadella

MOCIÓ: Ja a principis de 2020 vam realitzar un Prec on vam comentar que se li donés solució a sa urgent necessitat de millorar sa visibilitat en es pas de vianants que hi ha a n’es Camí Vell de Ciutadella (davant s’escoleta infantil de Borja Moll). Com que no hi va haver solució a n’es problema, es mes de Juliol de 2022, vam tornar a registrar un altre Prec, instant a s’equip de govern a fer es canvis d’ubicació oportuns d’aquest contenidor de reciclatge de cartó ja que es troba ben damunt d’un pas de vianants i açò augmenta es risc d’accidents per sa seua manca de visibilitat, lo més prest possible.

Atès que no s’ha actuat donant solució sinó tot al contrari, ara hi ha 2 contenidors de reciclatge damunt des pas de vianants perquè han separat es contenidors que hi havia i açò augmenta significativament es risc d’un accident. I per açò, des des nostro grup Municipal instam a s’equip de govern a:

1.- Fer posar aquests contenidors as costat des pas de vianants i que aquests no estiguin damunt de ses marques vials horitzontals invadint es pas de vianants, en es plaç d’un mes, ja que açò augmenta es risc d’accidents per sa manca de visibilitat.

MOCIÓ: Veïns de sa plaça De La Consolació de Ciutadella i es seus voltants mos han fet arribar reiterades queixes des mal estat des paviment dets accessos a sa plaça i de sa brutor existent, que, resumides comptes, és un parc infantil. Aquests desperfectes de ses escales per on es pot accedir a n’es parc infantil, a part de donar un mal aspecte de s’estat des parcs des municipi, cosa que no hauria de passar, suposen un perill de caigudes i possibles accidents.

A més, es mobiliari que hi ha a sa plaça és poc i en segons quins puestos hi manquen trossos de llenya i falten columpis que abans hi havia i que, a l’haver-se romput, no els han tornat a posar mai més.

Per tot lo exposat anteriorment presentam a Ple aquesta moció:

1.- Instam a s’equip de govern a fer reparar s’estat des paviment de ses escales i aceres que estiguin amb desperfectes de sa citada plaça (parc infantil), amb sa major urgència possible, degut a n’es perill que suposa es mal estat pes vianants i usuaris des parc infantil.

PREGUNTES: Es mes de març de 2022, en forma de moció, i es mes d’octubre des mateix any, en forma de prec, aquest grup municipal va registrar ets escrits al·ludits i duits a ple, sobre “fer llevar totes ses torres d’electricitat en desús des nostro terme municipal”. Així com en es mes d’octubre es presentava també un prec per saber sa resposta de s’empresa responsable de llevar aquestes torres, ja que abans havia sigut aprovat per es ple es demanar fer-les llevar, avui presentam aquestes qüestions per mor de sa resposta, entenem que gens satisfactòria, a n’es prec en que s’instava a “que se mos informi de quines gestions s’han fet des d’aquest Consistori amb Gesa/Endesa”, i que mos va donar es regidor encarregat d’aquesta gestió.

Sa nul·la efectivitat en sa gestió de s’equip de govern en fer retirar ses torres mos fa presentar avui ses següents preguntes:

1.- Fia s’equip de govern deixar sa no resposta de s’empresa Gesa/Endesa com a resposta definitiva i donar-la per bona? Per què?

2.- Quines accions durà a terme s’equip de govern a partir d’ara, si en fia duu cap, al respecte de fer llevar ses torres d’electricitat objectes de sa moció aprovada es mes de març de 2022?

3.- Es fia personar, si fa falta, es regidor encarregat d’aquesta àrea (o qui el representi), a ses oficines de Gesa/Endesa per fer arribar es sentit de sa moció a ses persones de sa citada empresa que puguin prendre sa decisió de fer llevar ses torres elèctriques en desús? Per què? I si és que sí: Quan?

PREGUNTES: Atès que a n’es ple des mes d’abril de 2022 es va aprovar per unanimitat sa moció d’aquest grup municipal en relació a s’enllumenat i s’estat de sa carretera des tram que uneix Ciutadella amb s’urbanització de Cala’n Blanes. Atès que es va instar a realitzar informe tècnic referent a ses deficiències que s’observin en relació a s’estat de s’enllumenat i sol·licitar a n’es Consell Insular de Menorca realitzar dites actuacions, fent ses reparacions i actuacions arribant a un consens, de manera conjunta, sa seua execució i planificació d’aquestes. Atès que darrerament s’estat en general d’aquesta via es lamentable i cada vegada va a més es seu deteriorament.

És per aquests motius que es nostro grup formula les següents preguntes:

1.- Ha manifestat es Consell Insular de Menorca a aquest Ajuntament alguna novetat respecte a sa titularitat des tram de sa carretera que uneix es centre de Ciutadella amb s’urbanització de Cala’n Blanes? Si es que sí, en quina data i què és lo que ha informat. Si es que no, què ha fet aquest Ajuntament al respecte? Ha tornat a insistir?

2.- Mos pot explicar es regidor responsable, atès s’estat actual de sa carretera (que va a pitjor) si han tornat a demanar a n’es Consell per aquesta problemàtica i què li ha contestat es Consell? Quines solucions li traslladen? En quin punt estan per poder solucionar aquesta problemàtica?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.