151 famílies que tenen acollides persones refugiades d’Ucraïna han rebut l’ajuda del Govern Les ajudes són de 200 euros mensuals per a les famílies que tenen acollida una única persona; de 300 per les quals tenen dos i s'incrementa en 50 euros per a cada nou membre

Un total de 151 famílies en les Illes Balears han rebut la prestació econòmica d’emergència destinada a ajudar a sufragar les despeses de cobertura de necessitats bàsiques de les persones sol·licitants de protecció internacional en un domicili particular des del passat mes de març.

Les ajudes són de 200 euros mensuals per a les famílies que tenen acollida una única persona; de 300 euros mensuals per les quals tenen dos; de 350 euros per les quals tenen tres; i de 400 euros per les quals tenen quatre. S’incrementa en 50 euros per a cada nou membre de la família acollida.

La Consellería d’Assumptes Socials i Esports ja ha tramitat el pagament de fins a 459.500 euros.

Tal i com explica la consellera Fina Santiago: “Des de la Consellería d’Assumptes Socials i Esports es va considerar donar aquest suport econòmic a les famílies que voluntàriament i de forma solidària van acollir a persones que fugien de la guerra d’Ucraïna”. No es tracten d’acolliments de pocs dies sinó de llarga estada i sense un termini definit la qual cosa reflecteix la solidaritat i compromís del poble balear. “De forma espontània s’ha constatat un model no institucional d’acolliment de refugiats al que s’ha de recolzar i és el que es precisament es fa des de la Consellería d’Assumptes Socials i Esports”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.