Actes 8 Març

Càritas Menorca dona suport al pla d’emergència de Càritas Internationalis per a ajudar a les víctimes del Terratrèmol a Turquia i Síria.

Càritas Menorca posa a disposició 3.000 € de fons propis per a distribuir productes de primera necessitat en les zones més afectades i així donar suport al pla de resposta humanitària de la xarxa Càritas davant la greu situació causada pel terratrèmol a Turquia i Síria.

En aquests moments el treball de Càritas se centra a obrir canals d’escolta per a facilitar informació als afectats sobre espais de refugi. A Síria s’han habilitat edificis religiosos per a acollir a les famílies afectades. Càritas Síria està mobilitzant personal i voluntaris de Damasc i Homs, i està avaluant les necessitats per a implementar una resposta ràpida. Igual que a Turquia, la xarxa de Càritas, continua implementant intervencions de primera resposta, mentre es troben en plena fase d’avaluació de danys i identificació de necessitats.

La setmana passada es va activar un equip d’emergència de Càritas Líban, en la zona de Latakia (Síria) per a recolzar en les distribucions i treball amb la població afectada.

Des de que dilluns passat 6 de febrer el terratrèmol trunqués la vida de centenars de milers de persones, les parròquies, escoles i hospitals catòlics estan acollint als damnificats. Necessiten menjar, llet per a nens, aigua, mantes, roba d’abric, i reparar com més aviat millor les cases que segueixen en peus perquè les famílies puguin tornar a les seves llars.

Davant aquesta situació Càritas ha posat en marxa la campanya “Càritas amb Turquia i Síria”, per a facilitar als qui vulguin ajudar amb el seu gest solidari a les víctimes i contribuir a atendre aquesta emergència humanitària, en aquests moments les necessitats més urgents són atendre les persones i famílies que s’ha quedat de la nit al dia sense llar, a més de la falta d’aliments i el duríssim hivern, es troben sense un sostre.

Col·labora en:

Colonya ES05 2056 0012 2710 0338 1611

Caixabank ES70 2100 0055 51 0103680278

www.caritasmenorca.org/colabora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.