Serà d’aquesta?

Antiga terminal de passatgers a Baixamar. Foto: Bep Al·lès©

Ha plogut molt, potser massa, des d’aquell mes de febrer de 2018 quan en roda de premsa s’anunciava que l’antiga terminal de passatgers del port de Ciutadella es convertiria en la nova seu del centre integrat de Formació Professional d’Hosteleria i Turisme, acollint als alumnes d’aquestes assignatures de l’IES Mariàngels Cardona. Han passat cinc anys i no s’ha mogut una sola pedra i la incertesa de que el centre es construís fora de Ciutadella no es descartava.

L’Ajuntament de Ciutadella , PIME-Menorca i CAEB Restauració a Menorca han estat els grans valedors del projecte que, a la fi, comença a veure de nou la llum a l’estar inclòs a l’Acord del Tripartit per a l’ocupació al sector d’Hosteleria i amb una partida reservada de 639.000 euros dins el pressupost autonòmic de 2023, amb una previsió de reserva de 2.551.493 euros al de 2024.

Estam davant un centre més que necessari, i més encara davant la demanada de mà d’obra qualificada que ha patit i té a hores d’ara el sector de bars i restaurants, també els hotels, a l’illa, que demanden gent qualificada per a poder suplir també aquells treballadors que venien de fora de l’illa i que per mor de la manca d’habitatge o pels preus elevats dels lloguers han optat per no retornar a fer els estius a Menorca.

La bona formació que es dóna des del Cardona és tota una garantia de seguretat, de tenir una plantilla qualificada i que sap i entén de les particularitats del sector turístic a la nostra illa. De fet bona part dels grans professionals que avui destaquen a la cuina i a la sala han passat per aquest centre.

Menorca necessita aquesta Formació Professional, sense deixar de banda la necessitat d’una Escola de Turisme, que ha de donar sortida a la demanda dels hotelers i que totes dues són ben compatibles, encara que hi hagi alguna associació empresarial que no ho veuen així.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.