Adolfo Vilafranca: “Menorca no es pot permetre quatre anys més de paràlisi”

El Partit Popular de Menorca ha reunit aquest dissabte al Centre de Convencions des Mercadal tots els seus candidats municipals, insulars i al Parlament per tancar el programa electoral de cara a les eleccions municipals, insulars i autonòmiques. La jornada ha comptat amb la participació de representants de tots els municipis i s’han debatut els problemes principals dels menorquins.

El candidat del Partit Popular a la presidència del Consell Insular de Menorca, Adolfo Vilafranca, ha destacat que serà un programa que posarà a sobre de la taula solucions als principals problemes que tenen actualment els menorquins, com ara l’habitatge. “Tenim un PTI que en comptes de fomentar el desenvolupament de nous habitatges als municipis, prohibeix i limita, cosa que encareix els preus. La revisió aprovada inicialment en lloc de corregir els errors del 2003, els agreuja”, ha reflexionat el candidat del Partit Popular.

Vilafranca ha destacat la contradicció que suposa que el Consell i el Govern admetin que el problema de l’habitatge és greu i alhora imposin restriccions a noves construccions, cosa que encareix els preus i dificulta l’accés a un habitatge en propietat a àmplies capes de la societat. Amb les seves polítiques, ja no n’hi ha prou que una parella tingui feina per poder accedir a un habitatge. Un exemple de les polítiques equivocades de l’esquerra és la limitació de les plantes en alçada fixant una edificabilitat màxima a Maó i Ciutadella de planta baixa més tres altures i per a la resta de municipis de planta baixa més dues alçades. “Per què obliguen tots els municipis a baixar una planta respecte al PTI anterior? No calen habitatges assequibles per als nostres joves i no tan joves?”, ha preguntat Vilafranca.

Vilafranca ha destacat que “el problema de l‟habitatge necessita ser abordat des d‟una perspectiva àmplia. No serà suficient mai el nombre d’habitatges de protecció oficial que pot construir l’administració. S’han de fer VPO públiques, però també VPO privades, fomentar un altre tipus de tipologia d’habitatges, reduir la fiscalitat que grava la compra d’un habitatge i fomentar des de les normatives urbanístiques el preu de l’habitatge. Permetre les altures que hi ha hagut tota la vida no suposa consumir més territori i contribueix a reduir els preus, com també ampliar densitat d’habitants per hectàrea”.

A la jornada de treball, també s’han analitzat les principals deficiències en infraestructures que té Menorca, així com tots els incompliments de Susana Mora i Francina Armengol, una llarga llista d’infraestructures promeses i que no arriben a l’illa. “El Conservatori de Maó, el Centre d’FP d’hostaleria de Ciutadella, el nou Centre de Salut d’Alaior, les inversions al Canal Salat, el nou Col·legi Públic a Es Mercadal, s’Enclusa a Ferreries, el Geriàtric a Es Castell, o la carretera general de Menorca són exemples clars de la paràlisi de l’esquerra durant els últims vuit anys”, ha manifestat avui el candidat al Parlament, Jordi López.

Finalment, Vilafranca ha denunciat la total assumpció de responsabilitats per part del tripartit de Consell de Menorca, començant per la presidenta, Susana Mora. “Hi ha irregularitats manifestes a es Milà, en la concessió de beques a estudiants, en l’adjudicació de contractes a dit i fragmentats a l’IME a membres que tenen prohibit treballar a l’IME i ningú assumeix cap responsabilitat. Què més ha de passar perquè Mora es deixi de posar de perfil una altra vegada? És clar que Menorca no es pot permetre quatre anys més d’una presidenta del PSOE que ajupeix el cap davant de Francina Armengol de forma permanent i està manejada per Més per Menorca”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.