Sofía Otero, millor interpretació protagonista de la Berlinale per la coproducció catalana ‘20.000 especies de abejas’ L'actriu basca, de 9 anys, s'endú l'ós de plata d'un certamen que corona 'Sur l'Adamant' com a millor pel·lícula

Berlín – L’actriu basca Sofía Otero ha guanyat l’ós de plata de la Berlinale a millor intepretació protagonista pel seu paper a ‘20.000 especies de abejas’, una coproducció basca i catalana. La jove intèrpret, de 9 anys, ha rebut el reconeixement del jurat, format per la catalana Carla Simón i presidit per l’actriu nord-americana Kristen Stewart, que ha anunciat personalment el guardó i ha lloat Otero.

La 73a edició de la Berlinale s’ha celebrat aquest dissabte al palau que porta el nom del certamen, el Berlinale Palast –en realitat Theater am Potsdamer Platz–, i ha coronat el documental ‘Sur l’Adamant’ com a millor pel·lícula amb l’ós d’or. La producció francojaponesa, que competia entre altres amb ‘20.000 especies de abejas’, ha agafat el relleu d”Alcarràs’ com a millor film.

El que sí ha recollit ‘20.000 especies de abejas’ és el premi Guild de l’associació alemanya de cinemes independents, l’AG Kino-Gilde, fora del concurs oficial i també el premi del jurat dels lectors de ‘The Berliner Morgenpost’. El primer film d’Estibaliz Urresola aborda el tema del trànsit sexual en la infància a través de la Coco, una petita de 8 anys que ha nascut en el cos d’un nen però se sent nena. És una coproducció de la catalana Inicia Films amb participació de TV3.

El Festival Internacional de Cinema de Berlín, que és el nom oficial de la Berlinale, també ha reconegut amb el premi especial del jurat ex aequo Paul Beatriz Preciado per ‘Orlando, ma biographie politique’. Tot i que ha concursat com a film francès, Preciado és nascut a Burgos i ha residit bona part de la seva vida a Barcelona, on va treballar com a cap de programes per al Museu d’Art Contemporani (MACBA), del qual va ser expulsat arran de la polèmica per una obra d’Ines Doujak que emulava el rei emèrit Joan Carles I tenint sexe anal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.