El Teatre des Born estrena la seva primera òpera de gran format: La Bohème de G. Puccini El repartiment compta amb destacats solistes internacionals i locals, així com l’estrena del Cor Infantil del Teatre des Born i la direcció musical de Francesc Prat al capdavant de l’OCIM.

Arriba el plat fort de la temporada al Teatre des Born, La Bohème, de Giacomo Puccini, un títol que ha rebut el suport massiu dels aficionats lírics de Menorca exhaurint entrades poques setmanes després de posar-se a la venda. L’estrena serà el demà dissabte 4 de març del 2023 a les 20 h oferint una única funció.

La Bohème és una de les òperes més representades de la història i una de les més apreciades pels amants de la lírica. Amb la bohèmia parisenca del segle XIX com a teló de fons, narra la història d’amor de Rodolfo i Mimí. Aquest títol de Puccini es programa al Teatre des Born gràcies a una col·laboració
amb el Teatre Principal de Palma i amb una producció original del Teatro Comunale di Modena, Itàlia. Josep Marquès, gerent del Teatre des Born, es mostra satisfet i agraït d’aquesta col·laboració: «Per un teatre com el nostre és un repte titànic posar-nos a treballar al costat de dues institucions amb una tradició operística fundacional com són el Teatre Principal de Palma i del Teatro Comunale di Modena. Si hem pogut acceptar aquest desafiament és perquè, justament, ho fem amb el seu estaló, aprenent a les espatlles dels gegants».

Fitxa artística i repartiment internacional

La posada en escena ve signada per Leo Nucci, tot i que a Menorca l’està dirigint Salvo Piro, en reposició de Nucci; mentre que Francesc Prat, director habitual de l’OCIM, s’encarrega de la direcció musical. Posant en evidència les qualitats i matisos de la partitura, Prat n’ha dit que «La Bohème ha anat apareixent en la meva vida professional en diversos formats i situacions de concert. I novament aquest darrer cop, em demostra una cosa fantàstica: que la teoria, l’estudi i la tècnica de direcció no serveix de res per dirigir bé La Bohème, però és important que, el dia que et toqui dirigir-la, hagis estudiat direcció i hi arribis amb un bon bagatge de teoria i tècnica de l’ofici». Per altra banda, el director escènic de la reposició, Salvo Piro, ha qualificat l’òpera de «molt complexa», fent referència al gran nombre d’intèrprets que hi ha en escena i adaptant-se a les limitacions escenogràfiques del Born, ateses les dimensions del teatre.

L’equip de solistes està encapçalat per Lianna Haroutounian i Andrei Danilov, reconeguts noms de la lírica europea als quals s’afegeixen solistes com David Menéndez, Tomeu Bibiloni, Marga Cloquell, Jorge Tello i Manuel Fuentes. L’equip artístic es completa amb Carlo Centolavigna (escenografia), Artemio
Cabassi (vestuari) i Claudio Schmid (il·luminació) a més, per descomptat, de l’OCIM —que s’estrena al capdavant d’una producció operística de gran format—, el Cor del Teatre Principal, dirigit per Francesc Bonnín, i el Cor Infantil del Teatre des Born, creat amb motiu d’aquesta producció, amb Clara Enrich Genestar a la direcció. Clara Enrich Genestar ha valorat molt positivament l’experiència de crear el cor i la vivència dels joves cantaires: «Quan em van proposar la tasca de dirigir el cor infantil de seguida vaig pensar que els infants que en formessin part havien de tenir un cert nivell musical i escènic per poder-hi participar […] Per jo és molt important que cada infant se senti a gust amb la resta de companyes i he vetllat perquè això fos així. Crec fermament que sentir-se part d’un col·lectiu —el cor— és el fonament per després poder treballar amb exigència i eficàcia amb el repertori que se’ns planteja.»

Més novetats de La Bohème al Teatre des Born

Com a novetat, es vol informar que l’assaig general de La Bohème, que tindrà lloc el divendres 3 a les 20 h, estarà obert a escoles i a les famílies del Programa Paidós i Serveis Socials de l’Ajuntament de Ciutadella. Amb aquesta iniciativa, es vol rompre amb el sostre d’accés al gènere operístic, una barrera que moltes vegades s’estableix a causa de l’elevat cost de les grans produccions, que s’acaba traduint en el preu de l’entrada. També recordam que l’òpera es podrà seguir en directe, a temps real, des dels Cinemes Moix Negre. Gràcies a una col·laboració entre el Teatre des Born i els Cinemes Moix Negre s’oferirà el dia 4 de març a les 20 h aquesta opció en streaming perquè més persones puguin gaudir de l’efemèride.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.