Obre un nou centre podològic a Ciutadella

Publireportatge / Ciutadella – El passat dia 13 de gener es va inaugurar un nou centre podològic a casa nostra. Es tracta de la Clínica Podològica Carles Arnau situada al carrer Camí de Baix, 35. Aquesta Clínica de Podologia & Biomecànica ha obert les seves portes amb la ferma intenció d’establir un lligam assistencial i de confiança entre professional i pacient.

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL 

Actualment en Carles Arnau és professor del Grau en Podologia a la Universitat de Vic, on es va graduar. Ell ens explica que “quan vaig acabar els estudis em van proposar seguir com a docent a la clínica de la mateixa universitat”.10

En tot aquest temps de trajectòria professional ha anat completant la seva formació realitzant diversos Màsters que li han permès aprofundir en el coneixement de la seva professió. Ens referim al Màster de Podologia Esportiva que va seguir a la Universitat Católica de Valencia, el de Cirurgia Podològica de l’Avantpeu que va cursar a la Universitat de Vic i el de Podologia Pediàtrica que va estudiar a la Universitat de Barcelona.  

Recentment, també ha complementat els seus estudis amb una formació d’infiltracions intralesionals a la Universitat Complutense de Madrid que li ha servit per avançar en aquesta disciplina mèdica.   

ESPECIALITATS PODOLÒGIQUES DE LA CLÍNICA CARLES ARNAU

  • Estudis biomecànics i de la marxa 
    Es tracta d’un estudi mitjançant el qual es poden detectar alteracions posturals patològiques, esbrinar la causa de doloroses sobrecàrregues musculars i estudiar deformitats podals. Un cop establert el diagnòstic es pot corregir la trepitjada amb suports plantars fets a mida del pacient. El que habitualment anomenem “plantilles”.
  • Quiropòdia i cures
    Consisteix en el tallat i fresat terapèutic de les ungles, eliminació de durícies, tractament de les ungles clavades, cura de berrugues, fongs i helomes (ulls de poll), fresat dels talons i hidratació del peu. Ens explica que “és molt habitual atendre casos d’ungles clavades. Esdevé un problema relativament fàcil de resoldre però que si no se soluciona a temps pot derivar en una cirurgia”.
  • Podologia esportiva
    Aquesta disciplina podològica té cura de la prevenció i posterior tractament de lesions derivades de l’esport. Són un tipus de lesions que tenen una relació directa amb la nostra trepitjada. Tractar els esportistes que ho necessiten, millora tant la seva qualitat de vida com el seu rendiment esportiu.
  • Estudi del peu infantil
    L’última formació post-universitària que va realitzar en Carles Arnau va ser el màster en Podologia Pediàtrica a la Universitat de Barcelona. “Aquest Màster ha permès formar-me en l’estudi específic del peu infantil que té una singular patologia i tractament”.
  • Peu diabètic
    Una de les conseqüències de la diabetis és el peu diabètic. “Són pacients els quals se’ls ha de fer un seguiment personalitzat per evitar complicacions futures que puguin desencadenar amb infeccions i úlceres”.
  • Peu geriàtric
    A mesura que ens fem grans, les ungles dels peus tendeixen a corbar-se i a fer-se gruixudes. També s’hi afegeixen altres afeccions com “ulls de poll” i durícies causades per la mateixa deformació del peu. “Són habituals les visites mensuals de pacients majors per arreglar-se els peus i tenir cura de les seves ungles, durícies, ulls de poll, etc.”.
  • “Plantilles” personalitzades
    Són fetes a mida. “Les confecciono jo mateix i les adapto a les necessitats del peu cada pacient”.

Com que hem d’anar acabant, només ens queda donar la benvinguda a aquest professional de la podologia que ha decidit aterrar a la nostra illa per tenir cura dels nostres peus. Aquests grans desconeguts que són la base on se sustenta la nostra estructura òssia i que ens proporcionen equilibri al caminar. I quina millor manera de cuidar-los que visitant la Clínica podològica Carles Arnau – Podologia & Biomecànica Si necessiteu fer alguna consulta heu de concertar cita prèvia, telefonant o escrivint un WhatsApp al 685422413. I en cas que vulgueu més informació al respecte, el seu Instagram és @carlesarnaupodologia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.