El naufragi del Malakoff

Foto: Enric Adrián

Eren les onze de la nit del dos de gener de 1929, a conseqüència d’estavellar-se contra l’escull conegut com “Des Governador” al costat de la platja des Talaier, per mor del gran temporal que patia Menorca aquells dies el vapor mercant francès “Malakoff” va naufragar.

El vaixell era propietat de la “Societé Auxiliare des Chargueurs Francais”, amb matrícula de Ruan i desplaçava set mil tones. Al seu comandament hi anava el capità M. Quimper amb una tripulació de 35 homes; a més portava dues passatjeres. Mm. Quimper i Mm. Marette, esposes del capità i del primer maquinista.

El “Malakoff” havia sortit del port de Madagascar, havia creuat el Canal de Suez i anava rumb a Marsella amb carregament de ciment, vaixelles, màquines de cosir, lingots de ferro i teixits, a més d’un iot de regates a la coberta.

Dels 35 tripulants sols 9 es van salvar, 6 a bord d’una lanxa salvavides.

Segons el relat dels supervivents, deprés de xocar contra l’escull, el “Malakoff” es va enfosar en menys de 10 minuts i el remolí que va propiciar l’enfonsament va xuclar als  tripulants que s’havien llançat a la mar.

A les 5 del matí els nàufrags foren avistats aprop del far d’Artrutx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.