Actes 8 Març

L’IdISBa gestionarà prop de 600.000 euros per desenvolupar el projecte europeu “HealthyW8” sobre obesitat

gettyImages

La Comissió Europea ha aprovat el projecte europeu «Potenciació d’hàbits de vida saludables a través de carteres d’intervenció personalitzades per prevenir i controlar l’obesitat en etapes vulnerables de la vida» ─l’acrònim del qual és «HealthyW8»─ en el qual les Balears participen com a soci destacat. El projecte està liderat per l’Institut de Salut de Luxemburg i compta amb un total de 24 socis, entre els quals hi ha també entitats rellevants de salut de països com ara Dinamarca, Itàlia, Alemanya, França, Països Baixos, Portugal i Bulgària.

«HealthyW8» està finançat pel Programa HORIZON EUROPE, en el marc de la convocatòria HORIZON-*HLTH-2022-*STAYHLTH-01-two-stage, i compta amb un pressupost total de 10.001.182,00 €, del qual les Illes Balears obtenen 579.142,50 € que gestiona l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa).

La part del projecte que s’ha de desenvolupar a les Balears està liderada pel Grup de Recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la Universitat de les Illes Balears, l’IdISBa i CIBEROBN, liderat pel professor Josep Antoni Tur Marí i integrat per un equip multidisciplinari de 7 persones.

Actualment, més del 30 % dels ciutadans de la Unió Europea es troben en etapes i situacions vulnerables i tenen un risc més elevat de passar del pes saludable al sobrepès i, més enllà, a l’obesitat, malgrat que s’han proposat moltes intervencions per fer front a aquesta problemàtica. La majoria de les intervencions no s’adapten al context personal i solen ser pràctiques que no aconsegueixen implicar i motivar el pacient.

L’objectiu del projecte «HealthyW8» és avançar en la prevenció de l’obesitat a Europa mitjançant tecnologia digital i tenint en compte el context personal, el medi ambient, les preferències dietètiques, el nivell de condició física i les emocions. Aquest estudi es durà a terme en les poblacions més vulnerables i sensibles a l’obesitat, com ara els escolars (5-10 anys i els seus pares), els adults joves (18-25 anys) i la gent gran (>65 anys).

La durada d’aquest projecte és de 5 anys i es preveu que s’iniciï el dia 1 de juny de 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.