CS Menorca demana al Consell si la instal·lació de dos parcs eòlics a la costa tindrà impactes ambientals i socials

El conseller de Ciutadans (CS) al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha anunciat que demanarà garanties sobre el possible impacte ambiental i social que tindrà la instal·lació de dos parcs eòlics al nord-oest de l’illa després de l’aprovació del Pla dOrdenació Marina per part del Govern espanyol.

En aquest sentit, Ayuso ha sentenciat que “preguntarem al conseller Josep Juaneda quines reunions ha mantingut el Consell de Menorca amb el Ministeri abans de l’aprovació del pla”.

“El 2021, el Govern va sol·licitar que balears fos un ‘banc de proves’ per generar energia eòlica flotant, malgrat un informe desfavorable de la Comissió Balear de Medi Ambient”, ha recordat Ayuso, que ha afegit que “ara, al febrer 2023, s’ha aprovat el Pla d’Ordenació Marina, que autoritza la instal·lació de dues zones per a parcs eòlics marins que resulten ser les úniques aprovades al mar balear”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.