Exposició ‘Baleàrics 5 anys’ a la sala cultural de l’Arxiu del Regne de Mallorca Amb la participació dels 6 artistes menorquins: Anna Carreras, Florit Nin, Paca Florit, Pacífic Camps, Pau Garriga i Zulema Bagur

‘Baleàrics 5 anys’ es una mostra col·lectiva d’art contemporani que reuneix l’obra de 55 artistes de les Illes Balears i la ribera mediterrània, que a partir de les seves particulars mirades, sensibilitats i interpretacions, ens transmeten l’essència de la vida mediterrània, de la nostra cultura i identitat.

Aquesta exposició és la culminació d’un projecte que ha contat amb 5 edicions en total, que durant els anys anteriors ha ajuntat Balears amb la comunitat valenciana, Andalusia, Ceuta y Galicia, el Museu d’art Contemporani d’Oran, gracies a la col·laboració de la Fundació Baleària.

En aquesta nova mostra, que inicia la seva itinerància a la Sala de l’Arxiu del Regne de Mallorca, Palma, podem veure, l’art que es fa al Mediterrani a l’actualitat, els artistes s’han expressat en un format únic de 40×40 cm, per expressar l’essència del nostre mar en petit format, resultant una exposició on l’espectador fa un recorregut per la varietat d’estils, tècniques i propostes que posen el focus en el nostre mar com a nexe d’unió i comunicació entre els pobles, les persones i les arts.

Per aquesta ocasió, s’ha volgut cohesionar art i solidaritat, i a mes de l’obra pictòrica, podeu trobar una sèrie de creacions-objecte d’art, ‘capses solidaries’, on, de manera altruista, cada artista ha intervingut una capsa que conté un dibuix o pintura original. Les capses d’artista seran lliurades a canvi d’un donatiu de 100 €, en favor de la Fundación Vicente Ferrer i Projecte Home de Balears.

Art per un món millor, i art per expandir l’art de la mediterrània, com ens explica el comissari de la mostra Antoni Torres Martorell.

Participen els artistes de Menorca: Anna Carreras, Florit Nin, Paca Florit, Pacífic Camps, Pau Garriga i Zulema Bagur.

L’obra presentada per Florit Nin segueix l’estela dels caps, presentant un cap tot blau amb fluxos d’aigua emmarcat amb un altre blau intens. Es tracta d’una metàfora sobre el pensament líquid. L’obra d’Anna Carreres ‘On la mar et dugui’, es un viatge envers l’infinit, ni sortida ni arribada, només mar i mar.

Zulema Bagur amb la seva obra ‘La mar de música’ uneix les persones de les voreres mediterrànies a traves del llenguatge universal dels sons musicals, les veus, i els ressons fusionats amb els colors líquids de les aigües marines.

La mostra, comissariada per Antoni Torres Martorell, ha estat possible, gracies al suport de la Conselleria de Fons Europeus de la Universitat i Cultura, i a la Fundacio Baleària, Organitza l’associació ArtambB, Tots ells fan possibles que l’art mediterrani segui visible dins i fora de les nostres illes.

La inauguració va tenir una gran acollida de públic, amb la presencia de la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, el Conseller de Fons Europeus, Universitat i cultura Miquel Company, el president de la Fundació Baleària Ricard Perez, el comissari Antoni Torres Martorell, els representants del Projecte Home i la Fundacion Vicente Ferrer, i nombrosos artistes.

L’exposició romandrà oberta del 7 de Febrer al 4 de març. Sala d’exposicions de l’Archiu del Regne de Mallorca, Palma.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.