Podem demana a Defensa explicacions per negar la cessió de La Mola per homenatjar ‘El noi del sucre’

Entrada de La Mola.

La formació política Podem considera inadmissible la negativa del Ministeri de Defensa a cedir l’ús de la fortalesa de La Mola per celebrar un acte d’homenatge a Salvador Seguí Rubinat, més conegut com ‘el noi del sucre’, assassinat a mans del Sindicato Libre. 

La petició del sindicat CGT és totalment lícita i encaixa perfectament en els requisits que estipula els Estatuts del Consorci per poder cedir la instal·lació militar. Veiem amb preocupació com, un cop més, l’estament militar s’oposa a l’organització d’actes que commemoren o reivindiquen els crims patits per un determinat sector de la societat. Tampoc entenem el paper d’alts càrrecs militars a Menorca si no tenen capacitat per decidir una simple cessió d’ús.

El sindicat CGT ha dut a terme totes les passes sol·licitades i la resposta de Defensa és una autèntica contradicció, ja que a la mateixa pàgina web del Consorci hi ha una entrada específica dedicada a l’empresonament a La Mola del ‘noi del sucre’.

La figura de Salvador Seguí és un referent del moviment llibertari a Menorca i, per tant, una figura històrica destacable a l’illa, per l’onada de solidaritat que va despertar entre el moviment obrer menorquí durant el seu empresonament a La Mola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.