L’Ajuntament de Ciutadella inicia una campanya de control dels vehicles de mobilitat personal (VMP) També s’està ultimant l'Ordenança sobre el seu ús al terme municipal

L’Ajuntament de Ciutadella, mitjançant la Policia Local, muntarà, entre el 13 i el 26 de març, dispositius de control per adequar el comportament dels conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP) a les normes, circumstàncies i característiques de la via del municipi de Ciutadella.

La campanya  també  afectarà la resta de conductors de bicicletes, ciclomotors i vehicles de motor, a fi de garantir i millorar la seguretat de tots els usuaris de la via, disminuir el nombre d’accidents, obtenir una millor fluïdesa en la circulació de vehicles, i mantenir un control de la disciplina viària i el respecte a les normes de circulació.

Durant la primera setmana es farà una actuació, sobretot de caràcter pedagògic i de conscienciació dels usuaris de la via i els conductors dels vehicles VMP, amb la qual es prioritzarà l’advertiment de les normes a seguir i els defectes a esmenar.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Ciutadella, des de la Regidoria de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, està enllestint la regulació dels vehicles de mobilitat personal mitjançant ordenança, i que es preveu que es dugui a aprovació al pròxim Ple d’abril.

Els vehicles de mobilitat personal (VMP) estan regulats per la normativa de trànsit vigent, i la DGT ha publicat diverses instruccions que recullen els criteris als quals han d’estar sotmesos aquests aparells dins el marc normatiu actual.

Entre altra normativa que han de respectar els conductors dels VMP, hi ha la prohibició de circular per les voreres i zones per als vianants, a excepció dels ginys sense motor (patins, monopatins o aparells similars) que ho facin de manera exclusiva a pas de persona.

No es permet tampoc la circulació en VMP amb dues persones. Està prohibit conduir un patinet elèctric utilitzant el telèfon mòbil o qualsevol altre sistema, i durant les hores nocturnes els vehicles de mobilitat personal no poden circular sense llums o peces reflectores.

Els agents de la Policia Local estaran especialment atents al compliment d’aquestes normes i se sancionaran directament tots aquells comportaments contraris a la normativa, la qual es pot consultar al web de la Policia Local.

Cal tenir en compte també que si l’usuari que comet una infracció té menys de devuit anys, són els pares o tutors els que hauran de respondre per la infracció comesa.

L’Ajuntament considera que és important conèixer i respectar la normativa que han de complir els vehicles de mobilitat personal, ja que el seu bon ús ens beneficia en el marc d’un transport sostenible i d’acord amb les directrius que marcarà el Pla de mobilitat urbana de Ciutadella. Es tracta d’un mitjà de mobilitat molt còmode i econòmic: no comporta cap esforç físic, és fàcil de transportar i guardar, i evita embussos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.