Afers Socials torna a licitar les obres de la nova residència i centre de diades Castell per 6,6 milions d’euros El cost de les obres provenen de fons propis de la Conselleria d’Afers Socials i de fons europeus

Ajuntament des Castell
Ajuntament des Castell

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha tornat a licitar les obres de la futura residència i centre de dia des Castell per 6.623.220,70 euros després que quedés deserta la primera licitació. Aquesta vegada les obres surten a licitació amb un increment de preu de 900.000 euros. El termini de presentació d’ofertes acaba el proper 3 d’abril.

Aquesta nova residència i centre de dia per a persones majors en situació de dependència es construeix al Quarter del Duc de Crillon i comptarà amb un total de 68 places que passaran a formar part de la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. Seran 53 places residencials per a persones grans en situació de dependència i 15 places d’estades diürnes. L’empresa que en resulti guanyadora tendrà un termini màxim de 18 mesos per executar les obres.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la batlessa des Castell, Joana Escandell, han visitat avui la ubicació on es faran les obres.

El nou equipament es finançarà tant amb fons propis com amb fons europeus Next Generation procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR).

El Consell Insular de Menorca s’encarregarà del mobiliari i l’Ajuntament des Castell cedeix un espai exterior per a l’esbarjo de les persones usuàries.

El projecte consisteix en la reforma de l’antiga caserna del Duc de Crillon per habilitar tant la residència per a persones grans en situació de dependència com el centre de dia. L’edifici té una superfície de 4.167 m2 , situat en el centre urbà des Castell, amb accés directe a la plaça principal i centre neuràlgic del municipi.

El centre d’estades diürnes i els serveis d’administració se situaran a la planta baixa, mentre que les habitacions i les zones de convivència ocuparan la primera i la segona planta. El soterrani podrà acollir àrees per al personal i altres instal·lacions i, gràcies al pati posterior, la residència comptarà amb espais exteriors.

Aquest projecte és fruit del conveni de col·laboració que es va signar l’octubre de 2020 entre el Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears, l’Ajuntament des Castell, el Consell Insular de Menorca i l’Institut Balear de l’Habitatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.