El ple municipal aprova l’actualització de l’ordenança de Sant Joan Els punts més destacats d’aquesta modificació fan referència a l’adaptació a la normativa actual, al Pla director de Seguretat i a diferents plans d’autoprotecció d’alguns actes de les festes

Al ple municipal, celebrat dijous dia 16 de març, s’ha aprovat la modificació de l’ordenança municipal reguladora de les Festes de Sant Joan de Ciutadella.

Aquest document, creat amb l’objectiu d’establir “els límits entre la responsabilitat que assumeixen els participants en la festa i la responsabilitat de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca com a organitzador” es va aprovar el 2012, concretament durant el ple municipal del 10 de maig. Dos anys després, el 6 de maig de 2014, ja es va fer una primera modificació, també durant un ple municipal.

Ahir, nou anys després, i en el marc de la comissió municipal de Sant Joan, l’ordenança municipal es va modificar en diversos punts amb l’objectiu d’evitar aquelles situacions de risc i que han anat apareixent des de la primera redacció de l’ordenança.

Aquestes modificacions fan referència a l’adaptació del seu contingut a la normativa actual, a l’existència del Pla Director de Seguretat i als plans d’autoprotecció d’alguns actes de les festes.

De les actualitzacions del text, en destaca l’exoneració del consum de begudes alcohòliques només en el nucli urbà, mantenint la seva prohibició a la resta del municipi.

Així s’especifica a l’article 22 bis: Consum de begudes alcohòliques

  1. Durant els dies de celebració de la festa, Vetlla del Be, Dia des Be, vespre dels Festers, dia 23 de juny, 24 de juny i 25 de juny fins que finalitzi l’acte del Darrer Toc, es permet el consum de begudes alcohòliques a la via pública exclusivament en el nucli urbà.
  2. En la resta del municipi, urbanitzacions, i polígon industrial, queda prohibit el consum d’alcohol en la via pública i serà d’obligat compliment l’establert en l’ordenança de consum indegut de begudes alcohòliques.

També es fa incís en la prohibició de la venda de begudes alcohòliques amb capacitat superior a 0,5l. durant el caragol des Born i els actes des Pla.

A partir de la seva aprovació provisional, s’obre el termini d’un mes perquè, qui ho consideri, hi pugui presentar al·legacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.