La festa més animal de Pèl de Gall El grup menorquí sorprèn amb el videoclip de la seva nova cançó, “T’has colat a una festa”, creat per Frank Pons i Albert Mir

Foto: Xavi Marquès

Llorenç Allès Camps / Ferreries – Una festa plena d’óssos, un retrobament inesperat i una cançó d’aquelles que no et pots treure del cap. Aquests són els ingredients del nou videoclip de la cançó “T’has colat a una festa” de Pèl de Gall, el grup menorquí del moment format per Frank Pons, Ernest Martí, Xavi Martí, Edu Florit, Biel Janer i Xec González. Ja fa temps que han trobat la fórmula per composar èxits amb capacitat per arribar al gran públic, i ara fan un pas més amb un videoclip diferent que acumula diversos milers de visualitzacions.

La idea original és del propi Frank Pons, cantant i compositor, que ha treballat colze a colze amb el dissenyador i realitzador ferrerienc Albert Mir. La història que s’explica a la cançó és la que han transformat en un vídeo protagonitzat per ossos. “Els dos teníem clar que els protagonistes havien de ser animals, però al principi no teníem clar si havien de ser de diferents espècies o no”, comenta Pons. Al final, per preferència i també per logística, es van decantar pels ossos. “Trobar caps d’animals com els volíem noltros és complicat. Vam cercar-ne, però era molt difícil. Al final vam tribar els caps d’ós, i ho vam tenir clar tot d’una”, comenta Albert Mir. “Ens encaixava molt bé amb la cançó i amb allò que volíem crear: una història d’amor amb ossets de peluix, que a la vegada són persones adultes amb caps d’ós. És un contrast que crida l’atenció, i açò és el que cercàvem”, conclouen.

El resultat és un vídeo de tres minuts i mig que, com els bons relats, té un plantejament, un nus i un desenllaç. Una visita inesperada a una festa, que remou històries passades i que –qui sap- tal vegada canviarà el present i el futur. El gruix de l’enregistrament –la festa- es va fer en una jornada, mentre que altres fragments es van anar enregistrant en altres dies. Sota els caps d’ós hi ha diverses persones voluntàries, i una de les incògnites. L’ós protagonista, per vestimenta, recorda molt al propi Frank Pons. És ell? Com a resposta, només podem dir que l’ós de la festa, no és ell. Però a la vegada, afegirem que hi ha hagut fins a tres persones que han representat aquest paper. Si una d’aquestes és el cantant del grup, quedarà sense saber-se.

Una altra pregunta que un es formula quan comença a veure el vídeo és si, al final, els protagonistes acabaran junts o no. La cosa queda relativament oberta quan acaba la història, tot i que la lletra potser dóna alguna pista quan diu que “Saps que si tu em dius vine jo vindré de cap”. Però Pons i Mir sentencien que “cadascú que s’imagini el final que vulgui”.

Foto: Xavi Marquès

Anècdotes i detalls a part, l’enregistrament i difusió del vídeo ha estat una eina valuosa per difondre el darrer single dels menorquins. I és que en aquest món de xarxes socials i pantalles, un bon vídeo és un bon canal per arribar a un públic més ampli. “Si jo pogués reforçaria totes les cançons amb un vídeo, encara que després gairebé totes les escoltes es fan a través d’Spotify”, diu Pons. I de fet, amb l’elecció de l’estètica del vídeo de “T’has colat a una festa”, els Pèl de Gall aposten no només per reforçar visualment la cançó, sinó també per crear un producte que vagi més enllà d’un simple suport a una cançó, sinó que aconsegueixen generar un producte nou, amb identitat pròpia, que no només complementa la cançó, sinó que hi suma ingredients.

Avui dia, però, en un món ple d’estímuls visuals, saturat de vídeos, tiktoks i mems, no és suficient fer un vídeo bo per cridar l’atenció. Sense dubte que el vídeo sigui bo ja posa la base per a tenir èxit, però aquells que no són influencers ni tenen munions de seguidors han de saber-se moure per guanyar notorietat. I açò Pèl de Gall ho ha fet. Des de dies abans del llançament de la nova cançó i del vídeo, es van moure a xarxes socials per crear expectatives i enganxar al públic. Finalment, aquesta estratègia ha donat resultat, amb un vídeo amb uns quants milers de visualitzacions i una cançó que s’apropa ja a les 10.000 escoltes a Spotify. “Has de fer renou per a què et sentin”, afirma Frank Pons.

“T’has colat a una festa” serà una de les cançons del nou disc de Pèl de Gall, que sortirà el 14 d’abril. “Forces d’atracció” serà el títol del cinquè enregistrament d’aquest grup que va començar amb una música podríem dir que més minoritària, però que a poc a poc s’ha guanyat l’admiració de més i més públic, i que ha aconseguit crear allò tant difícil de crear, com és un estil propi, identificable i característic. El punt d’inflexió en aquesta trajectòria, segons explica Frank Pons, fou la pandèmia, i l’exploració de camps com la música en acústic o els concerts més “tranquils” on foren descoberts per un públic molt ampli, ple per exemple de pares i mares que conegueren el grup que també enganxà als seus fills i filles.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.