L’Ajuntament de Ciutadella aprova el projecte de millora dels carrers de Sant Cristòfol, Sant Josep, Sant Climent i Sant Sebastià

Bep Al·lès / Ciutadella – Durant la junta de govern celebrada el passat dia dos de març es va aprovar, definitivament, el projecte de millora de les infraestructures i la pavimentació dels carrers de Sant Cristòfol, Sant Josep, Sant Climent i Sant Sebastià.

El motiu principal és que les infraestructures d’aquests carrers tenen una antiguitat superior als cinquanta anys i es troben en males condicions. Així mateix, en aquests carrers no hi ha cap xarxa de recollida d’aigües pluvials.

També s’ha de tenir en compte que les xarxes elèctriques de baixa tensió, de telèfon i d’enllumenat públic són aèries i, per tant, incompleixen el Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric – Artístic de Ciutadella. Per aquest motiu, haurien de ser soterrades.

En conseqüència, les obres tenen per objecte la renovació i remodelació de les infraestructures i elements d’urbanització dels carrers Sant Cristòfol, Sant Josep, Sant Climent i Sant Sebastià, que contemplen les següents actuacions:

  • Renovació integral de la caixa de ferms del carrer (base granular, formigó armat i paviment de pedra natural “pedra viva”)
  • Renovació de les xarxes de clavegueram i aigua potable.
  • Construcció de la xarxa de recollida d’aigües pluvials.
  • Previsió de les canalitzacions i soterrament de les xarxes de baixa tensió, telèfons i enllumenat públic, en compliment del Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric-Artístic de Ciutadella.
  • Substitució de les lluminàries “vuitcentistes” de l’enllumenat públic, millorant l’eficiència energètica de la instal·lació mitjançant la reducció de la potència instal·lada.

Després de passar per la Comissió de Patrimoni Històric, s’ha autoritzat el projecte des del Consell Insular de Menorca, que suma un pressupost de 674.657 euros.

El projecte preveu el respecte a la part patrimonial del ferm i es tindran en compte totes les afectacions patrimonials. Per aquest motiu, en el moment de l’aixecament i la retirada del paviment de pedra natural es realitzarà un inventari previ de les pedres, que servirà a l’hora de tornar-les a col·locar posteriorment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.