L’Ajuntament de Ciutadella presenta el nou web municipal Presenta diferents millores en accessibilitat i una navegació més senzilla i intuïtiva

L’Ajuntament de Ciutadella ha presentat avui, dia 20 de març, el nou web municipal. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Joana Gomila, i els portaveus Noemí Camps, M. Jesús Bagur i Sergi Servera.

El nou web municipal, accessible a través de la direcció www.ajciutadella.org, ofereix serveis i informació per als ciutadans i visitants. El disseny i la navegació del lloc web han estat renovats per fer-lo més intuïtiu i pràctic.

S’estructura en tres apartats principals: “Ajuntament”, “La ciutat” i “Seu electrònica”, que inclouen seccions dedicades a la informació institucional, serveis al ciutadà, agenda d’activitats, notícies, tràmits i gestions en línia, entre d’altres.

Destaca especialment la funció del cercador, que facilita la recerca d’informació específica i ordenada segons tres criteris: Primer, es mostren resultats basant-se en els serveis; en segon lloc, ho farà basant-se en les opcions de menú que continguin aquella paraula cercada i, en tercer lloc, mostrarà els resultats dels tràmits disponibles i relacionats amb la paraula cercada.

Una altra de les característiques destacades del web és la seva adaptabilitat a diferents dispositius i resolucions de pantalla, amb un disseny responsiu que garanteix una correcta visualització en mòbils, tauletes i ordinadors.

En concret, ofereix informació actualitzada sobre les notícies i esdeveniments de la ciutat, i també permet accedir a tràmits i serveis en línia, i consultar les ordenances i normativa municipal. El web també inclou una secció específica on es pot trobar informació detallada sobre la ciutat, el turisme, la cultura, les activitats i llocs d’interès de Ciutadella, que serà molt útil per als visitants.

S’ha optat per un disseny modern i atractiu, amb una navegació clara i intuïtiva que permet a l’usuari trobar més fàcilment la informació que cerca i garantir una experiència d’usuari òptima.

Quant a l’accessibilitat, el web compleix el nivell 2 de l’estàndard WAI, que implica també el compliment dels estàndards W3C per la confecció de l’estructura de la pàgina. El fet de complir amb aquests estàndards permet que la pàgina sigui visible per la majoria de navegadors i també que les aplicacions que fan servir les persones amb discapacitat, puguin interpretar el contingut sense problemes.

Alguns dels serveis més utilitzats tindran, a partir d’ara, un accés directe mitjançant un subdomini. És el cas de cultura, que s’hi podrà accedir mitjançant l’adreça web cultura.ajciutadella.org

En aquest sentit, un dels apartats més visitats per la ciutadania i que ha millorat considerablement és el de l’agenda cultural, que incorpora un cercador més específic amb els criteris de cerca per data o per ubicació.

El nou web municipal també incorpora tecnologies avançades per garantir la seguretat i la privacitat de les dades, així com per optimitzar la seva velocitat de càrrega i millorar el posicionament en cercadors web.

En definitiva, el nou web municipal de Ciutadella ofereix als ciutadans una eina eficaç i eficient per accedir a la informació i als serveis. Des del consistori es convida a la ciutadania i visitants a visitar-lo i aprofitar els serveis que ofereix per millorar la seva experiència en línia amb l’Ajuntament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.