L’informe del Consell sobre les possibles irregularitats de l’IME conclou que falta informació per saber si hi va haver fraccionament

Des de principi d’any, l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears té obert un procediment d’investigació sobre una contractació de l’IME que implica a un dels seus membres. El mes de gener, l’informe de conclusions de l’Oficina va arribar al Consell, al qual va instar a impulsar els procediments administratius pertinents per resoldre els possibles fraus comesos. Entre ells, el fraccionament amb contractes menors.
El mes de febrer, el Consell Insular va començar aquest informe -al qual ha tingut accés El Iris-, on es conclou que hi manca informació per determinar si realment hi va haver i no fraccionament. És l’únic punt dels que va marcar l’Oficina Anticorrupció que queda per resoldre, ja que el mateix informe assegura que, pel que fa al possible incompliment del deure d’abstenció per part Jesús Cardona -coordinador de les Directrius Estratègiques de Menorca i qui va rebre l’encàrrec d’aquesta feina- en la comissió de treball on va ser nomenat, no és el procediment d’aquestes mateixes comissions, que funcionen com a grups de treball i no com a òrgans col·legiats.
Per altra banda, l’informe del Consell assegura que es descarta la responsabilitat disciplinària en el possible incompliment de Codi de Bon Govern de l’IME per part de Cardona. Així mateix, es descarta que hi hagi conflicte d’interessos i que la quantitat que va percebre Cardona pel desenvolupament de les DEM fou un sou encobert, ja que es considera que, tot i que els membres de l’IME, com a tals, no poden rebre remuneració de l’entitat, sí que poden ser contractats com a experts per fer feines especialitzades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.