El Consell Insular organitza amb Harbour Space un campus d’aprenentatge per a joves programadors Es concediran vint-i-cinc beques de gratuïtat 100% a estudiants menorquins de secundària i batxillerat

El Consell Insular de Menorca i el Centre Harbour Space de Barcelona orgaitzen conjuntament un campus d’estiu pluriennal que se celebri durant els anys 2023, 2024 i 2025 del programa «Leagues of Code», adreçat als estudiants de secundària i batxillerat.

Per part de l’administració insular, InJove col·labora a través de la facilitació de l’alberg juvenil Sa Vinyeta a Harbour Space perquè puguin desenvolupar totes les tasques relatives a l’habilitació d’un centre educatiu per dur a terme les activitats formatives emmarcades en el desenvolupament del campus d’aprenentatge.

Per la seva banda, Harbour Space ofereix una beca d’estudis per a un màxim de 25 estudiants d’educació secundària obligatòria i postobligatòria de Menorca. Aquesta beca permet l’accés gratuït a totes les activitats de dia, acadèmiques i de lleure que tenguin lloc durant el campus d’estiu.

Harbour Space és un centre educatiu superior especialitzat en tecnologia, emprenedoria i disseny, amb seu a Barcelona, que ofereix diferents programes progressius adreçats a estudiants, professionals i executius. La seva missió és nodrir i accelerar el talent, amb el suport de les persones més expertes i exitoses en els camps de la tecnologia i el disseny.

Un dels programes que ofereix el centre és «Leagues of Code», dissenyat per a joves estudiants amb diferents aspiracions i que els ajuda a aprendre millor i més ràpid de manera distesa i divertida. Es tracta d’una combinació del learning-by-doing, metodologia que se centra en la idea d’aprendre per mitjà de «fer», basada en la pràctica i la realització d’activitats que permetin aplicar els continguts acadèmics en un context real, i una dosi saludable de competència, perquè els estudiants més curiosos puguin avançar a tota velocitat.

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular ha destacat que “aquest campus cerca posicionar Menorca en el mapa dels estudis tecnològics avançats, permetent que junt amb els estudiants de tot el món que participaran en aquest campus, es puguin identificar joves menorquins dotats de talent per a la programació informàtica, i també despertar vocacions tecnològiques en els estudiants de secundària de l’illa”. Miquel Àngel Maria ha agraït la disponibilitat de Harbour Space per dur a Menorca “un camp d’aprenentatge com els que han organitzat fins ara a altres llocs, de gran èxit i amb capacitat per catapultar els joves cap als estudis tecnològics superiors, i també cap a esdeveniments lúdics com les Olimpiades espanyoles d’informàtica”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.