Medi Ambient executa actuacions de prevenció d’incendis forestals a 111 hectàrees gràcies al fons Next Generation

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha presentat, aquest dimecres, al canal de l’Enzell, a Es Mercadal, el projecte “Actuacions preventives en Punts Estratègics de Gestió per la defensa contra Incendis Forestals”, finançat amb 919.545,56 € de fons Next GenerationEU a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Mir ha explicat que «el projecte té com a objectiu establir i recuperar àrees i franges lineals de prevenció a 111,41 hectàrees a les Illes Balears, que permetin generar discontinuïtat horitzontal i vertical en la coberta vegetal, mitjançant una gestió forestal activa, que sempre defensam, per fer front als incendis forestals».

Els treballs se centraran en podes i desbrossaments que permetran crear zones de menor densitat de combustible forestal i limitar la potencialitat del foc en àrees estratègiques de gestió, definides en el IV Pla General de Defensa contra Incendis Forestals. Aquests punts es prioritzen tenint en compte el risc d’incendi, el comportament del foc en la zona i la vulnerabilitat dels seus valors naturals, rurals o urbans a protegir.

A més de l’àrea presentada avui de 3,5 hectàrees, a Menorca el projecte abraça un total de 25,61 hectàrees repartides una zona més d’Es Mercadal (2,5 ha.), Alaior (1,95 ha.), Ciutadella (0,82 ha.), Ferreries (10,24 ha.) i Maó (6,6 ha.).

A Mallorca, s’actuarà a un total de 55,69 hectàrees repartides entre Alaró (5,35ha.), Andratx (11,82ha.), Artà (15,23 ha.), Bunyola (9,29 ha.), Escorca (13 ha.) i Puigpunyent (1 ha.).

A Eivissa, les zones es concentren a Sant Antoni de Portmany (10 ha.), Sant Joan de Labrijta (16,54 ha.) i Santa Eulària des Riu (3,57 ha.) i sumen 30,11 hectàrees en total.

El projecte es va iniciar el passat mes de gener i finalitzarà a finals de juny.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.