La primavera que ens altera

Aquesta setmana ha començat la primavera. I, amb ella, s’estan començant a alterar moltes de les rutines que havíem adquirit durant l’hivern. Estar a casa tancats a causa del mal temps o el fred ja no és una opció. I els primers a sortir de l’enclaustrament hivernal han estat els partits polítics de tot color i forma que, tot i encara quedar un mes per començar la campanya política oficial, ja estan en marxa i a ple rendiment.

Per ara, les xarxes socials de la gran majoria mostren com els principals candidats a l’Ajuntament de Ciutadella i al Consell reparteixen somriures a tort i dret per tots els actes als quals estan convidats -o s’autoconviden-. També n’hi ha que han començat a fer trobades amb sectors productius, associacions, entitats i ciutadans per escoltar propostes, queixes, suggeriments… I procurar aplicar-les als seus programes.

De fet, aquesta mateixa setmana ja ha entrat per la porta de casa un dels famosos “decàlegs” amb les principals línies d’acció d’un dels partits que es presenta a l’Ajuntament de Ciutadella. Les cares, els candidats, canvien. Les maneres de fer campanya, tot i adaptar-se als nous temps tecnològics -els reels a Instagram són l’estrella de la temporada- segueixen les mateixes estratègies de fa quatre anys. De fa vuit anys. De fa dotze anys?

El que està clar és que la veda per la caça del vot de l’electorat ha començat a totes les seus polítiques. I les propagandes, programes, trobades i promeses amb un somriure han començat a florir com si fóssim al mig d’una tanca. Ens espera una primavera més alterada del normal.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.