El govern britànic planeja començar a traslladar els sol·licitants d’asil a bases militars o ferris en desús Segons avança la premsa del país, l'executiu de Rishi Sunak vol acabar amb la política d'allotjar en hotels els migrants

El govern del Regne Unit planeja començar a traslladar els sol·licitants d’asil a bases militars o embarcacions en desús en les pròximes setmanes. Fins ara, l’executiu de Rishi Sunak albergava els migrants en hotels com a part de l’obligació legal del govern de proporcionar als sol·licitants d’asil un allotjament. Segons avança la premsa britànica, els conservadors pretenen posar punt final a aquesta política que, segons la ministra d’Interior britànica, Suella Braverman, té un cost de 6 milions de lliures al dia. Ara com ara, més de 51.000 persones estan allotjades en 395 hotels del país, segons afirmen els mitjans britànics.

Les antigues bases aèries de Lincolnshire i Essex es troben entre els llocs que l’executiu conservador estaria examinant.

L’anunci arriba setmanes després que el govern de Sunak presentés una nova llei d’immigració que preveu prohibir a qualsevol persona que entri de forma irregular al país -a través del canal de la Mànega- demanar asil a l’arribada, ni tampoc posteriorment.

El nou reglament, que manté la política de deportar els sol·licitants a Ruanda mentre esperen la resolució de la petició, també contempla incrementar els mitjans per detenir-los i expulsar-los, així com altres mesures com estendre indefinidament la prohibició d’entrar al país de manera legal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.