Els Bombers del Consell Insular de Menorca i l’Autoritat Portuària de Balears participen en un simulacre d’atemptat terrorista dins d’un vaixell atracat al port de Maó La pràctica s'emmarca dins del conveni vigent entre les dues institucions en matèria de prevenció, extinció d'incendis, salvament i protecció civil

Els Bombers del Consell Insular de Menorca (CIME) i l’Autoritat Portuària de Balears (APB) han participat aquest dissabte en el port de Maó en un simulacre d’atemptat terrorista simulat a bord d’un vaixell de la companyia naviliera Trasmed atracat en els molls del Cós Nou. A l’exercici, han hagut d’actuar per extingir un foc declarat a les bodegues del ferri a conseqüència de l’explosió d’una bomba i evacuar dos ferits que han requerit assistència sanitària urgent.

A més dels Bombers, responsables de seguretat de l’APB i Trasmed han participat en el simulacre la Guàrdia Civil, Emergències 112, Policia Portuària, els pràctics del port, Capitania Marítima i Delegació del Govern.

L’exercici ha començat a les nou i mitja del matí i ha durat dues hores. A la pràctica s’ha simulat que un passatger a bord del Ciudad de Barcelona ha accedit durant el trajecte a una zona restringida del buc sense autorització. Una vegada a port, s’origina una explosió a l’interior d’un vehicle situat al garatge que ha provocat ferits entre la tripulació.

L’APB activa els distints plans establerts tant per a la protecció civil com per a la lluita antiterrorista, procedint, en primer lloc, en acordonar la zona i facilitar l’evacuació dels passatgers i tripulants. Una vegada que els bombers han accedit al vaixell per fer-se càrrec del foc i dels ferits, es localitza un paquet sospitós de contenir un segon artefacte explosiu.

És el torn de la Guàrdia Civil, que identifica la persona que havia accedit a la zona restringida del buc i que sembla ser el propietari del paquet sospitós. En aquell moment, el propietari del paquet treu una pistola i reté una persona contra la seva voluntat. Moment en què s’activen els procediment per a la presa d’ostatges en el port.

Conveni de bombers

Aquest simulacre forma part del tercer conveni signat entre el Consell Insular i l’APB en matèria de prevenció, extinció d’incendis, salvament i protecció civil, pel qual els Bombers reben formació i una dotació econòmica anual de 55.000 euros per esdevenir l’equip d’intervenció propi de l’APB davant emergències en el port de Maó.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.