Sánchez acusa Feijóo “d’insolvència i mala fe” per criticar les seves trobades a la Cimera Iberoamericana El líder del PP va reprotxar al president espanyol de "retre homenatge a governants aprenents d'autòcrates"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, d’actuar amb “insolvència i mala fe” per criticar les seves trobades bilaterals a la 18a Cimera Iberoamericana celebrada a la República Dominicana. Feijóo va reprotxar ahir a Sánchez de “retre homenatge a governants aprenents d’autòcrates que utilitzen al seu poble per a millorar i prosperar ells mateixos”. “És bastant sorprenent tant la insolvència com la mala fe del senyor Feijóo. Porta més d’un any al capdavant del Partit Popular i sorprèn que aquestes llacunes de desconeixement no les hagi pogut omplir formant equips que l’assessorin sobre la història i com es desenvolupen les cimeres llatinoamericanes”, ha etzibat Sánchez.

“És una declaració clarament desafortunada. Aquestes cimeres se celebren des de fa més de tres dècades i hi han acudit innombrables governs de tot signe”, ha recordat el president espanyol. “I en elles hi participa el cap de l’Estat, el rei Felip VI. No hi ha millor representació que aquesta”, ha conclòs Sánchez. En la mateixa línia s’havia pronunciat hores abans el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares, que va mostrar “indignació” per les declaracions de Feijóo i li va reclamar precisar a quins països es referia. “Què és el que planteja el senyor Feijóo? Que Espanya deixi buida la seva cadira? Que el president del govern deixi sol a Sa Majestat el Rei?”, va qüestionar en veu alta Albares.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.