Primer Concurs fotogràfic Confraria Jesús de Natzaret El passat 28 febrer es va obrir la convocatòria i romandrà fins al 23 d’abril

Foto Diego Marquès

Miriam Triay / Ciutadella – “Amb motiu de la celebració de la Setmana Santa, any 2023, la Junta Major de la Confraria Jesús de Natzaret de sa parròquia de Sant Francesc d’Assís de Ciutadella juntament amb el Fotoclub Cercle Artístic de Ciutadella, convoquen el primer Concurs de Fotografia Digital”. Així es presentava a finals del mes passat el I Concurs fotogràfic Confraria Jesús de Natzaret.

CONÈIXER LA CONFRARIA JESÚS DE NATZARET
Es tracta d’un certamen obert a tothom qui vulgui participar, sense cap cost addicional. L’única condició que es demana des de l’organització, és que les imatges respectin les bases establertes, que es poden trobar a la pàgina web del Cercle Artístic (www.cercleartístic.com). La principal d’aquestes es refereix a la temàtica: han de ser fotografies que tenguin algun tipus de relació amb la mateixa Confraria o parròquia, de Ciutadella.

Amb aquesta primera convocatòria el que se cerca, i com bé explica Ramon Silvela, vicepresident del Fotoclub Cercle Artístic i un dels encarregats de l’organització del concurs, és “donar a conèixer i potenciar la Confraria, les activitats i actes que organitza, els membres que en formen part -Confrares, Portadors i Penitents-…, així com fomentar la difusió de la Setmana Santa de Ciutadella”.

Gràcies a aquesta convocatòria, la Confraria podrà disposar d’un arxiu d’imatges que els servirà per poder il·lustrar els diferents actes que organitzin, o la mateixa entitat en si. “La idea és poder tenir un estoc de fotografies que puguin emprar sempre que ho necessitin”.

Per a aquest primer certamen, des de la Confraria s’atorgaran dos premis, un primer de 300 € i un segon de 150 €; alhora que, i una volta entregats aquests, s’organitzarà una exposició per mostrar una selecció de totes les imatges presentades. Aquestes decisions, referents a les imatges guanyadores, les portarà a terme un jurat format per tres persones, encara per designar: un membre de la Confraria, un membre del Fotoclub, i una persona neutral que no tingui relació amb cap de les dues entitats.

Foto Bep Al·lès

EL PAPER DEL FOTOCLUB
En aquest sentit, i per poder fer possible el concurs, el paper del Fotoclub ha sigut fonamental. “Ens van cridar des de la Junta Directiva de la Confraria, per si els podíem ajudar a organitzar aquest certamen. No és la primera vegada que organitzam activitats per a altres entitats, i la veritat és que ens sembla una molt bona idea per potenciar el lloc, alhora que es disposa, posteriorment, d’un arxiu de fotografies d’estils i autors diversos”.

L’entitat del Cercle Artístic, llavors, s’ha encarregat de l’organització del certamen: l’execució de les bases, la recepció, tractament i revisió de les imatges, la distribució i difusió del concurs, l’organització de l’exposició, la impressió de les fotografies seleccionades… en definitiva, ha ajudat a la Confraria amb la preparació d’aquesta iniciativa.

Una entitat, la del Fotoclub, que, a més d’aquesta exposició també s’ha encarregat d’organitzar un Concurs destinat al Centenari del Club Nàutic, obert des del gener; un taller de fotografia d’estudi, els dies 25 i 26 de març, impartit per en Xec Bagur, fotògraf i membre de l’entitat; un curs d’iniciació a la fotografia; i un taller de fotografia nocturna i via làctia, per al mes de maig. Alhora que, i a més, ja s’estan ultimant les bases del XI Saló Fotogràfic Digital Illa de Menorca – Reserva de la Biosfera; i es comença a preparar el II Concurs de Fotografia Nocturna Menorca Starlight.

Una activitat, per tant, la del Fotoclub, constant i desinteressada. I un concurs, el de la Confraria Jesús de Natzaret, que segurament tindrà continuïtat en el temps, a més d’ajudar a la difusió d’aquest tipus d’entitats i actes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.