Avança la redacció del nou Pla insular contra incendis forestals

Durant el dia d’avui s’està celebrant la jornada tècnica ‘Plans d’actuació d’àmbit local front a emergències per incendis forestals’, la qual forma part de les sessions participatives que s’estan duent a terme amb la finalitat de redactar el nou ‘Pla insular contra incendis forestals’.

Així com ha explicat la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, es tracta d’un pla que s’està elaborant gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i tots els ajuntaments de Menorca, sent la institució insular la responsable d’encarregar la redacció del mateix.

El Pla insular contra incendis forestals establirà les directrius de com actuar davant una emergència per incendi forestal tenint en compte les diferents casuístiques i tots els recursos amb els quals comptam: zones d’accés, camins, infraestructures de suport per extincions, recursos humans… També inclourà un apartat de prevenció que establirà actuacions que ha de fer l’administració, així com els propietaris particulars.

Cal recordar que d’ençà que en 2017, la Fiscalia de l’Estat va advertir als municipis de Menorca de l’obligatorietat de tenir un Pla municipal contra incendis forestals, i davant la dificultat tècnica i econòmica que això representava, no s’havia avançat gaire quan, des del departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local de Menorca, la consellera Cristina Gómez i els vuit batles reunits a la Junta de Batles van aprovar de tirar-ho endavant des del Consell. A més, també des de la perspectiva dels experts en incendis forestals, és aconsellable tenir un sol pla insular que englobi els plans municipals a causa de la dificultat de delimitar els municipis sobre el territori, especialment tractant-se de focs forestals.

L’acte que s’està duent a terme des de les 9.00 h a les 18.00 h a la sala de plens del Consell Insular ha comptat amb les intervencions de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez; les representants de Tragsatec, Mónica Mª Fernández, Carolina Quesada, i Ana Fátima Noguera; i el responsable tècnic extern encarregat de la redacció del pla, David Caballero. Entre els assistents s’hi troben personal de l’Ibanat, del Servei de Bombers del Consell Insular, tècnics i policies dels ajuntaments, personal d’emergències del Govern balear i treballadors d’empreses de gestió forestal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.