Arrels omplirà de producte local el recinte firal de Maó

Foto Fira Arrels

Itziar Lecea / Maó – Productors de tota l’illa es donen cita aquest cap de setmana a la trobada anual que organitza el Consell Insular de Menorca per promoure el coneixement del producte gastronòmic elaborat a casa. És la sisena edició d’aquest encontre que comptarà amb 33 expositors. Formatges, embotits, safrà, mel, vins, bolets, croquetes, destil·lats, cervesa, dolços o fruites i hortalisses amb certificació ecològica seran alguns dels productes que es podran trobar a partir de les 10h del matí d’aquest dissabte.

El Consell Insular aposta un any més per donar un espai de visibilitat als productors locals just abans de l’inici de la temporada turística. La sisena edició d’Arrels manté el format dels anys anteriors, omplint l’Espai Menorca -l’anteriorment conegut com a Recinte Firal de Maó-. L’objectiu de la fira és “convertir-se en un aparador del millor producte local i l’àgora de la cuina, amb xefs menorquins i forans explicant productes, tècniques i receptes. Mostrant al món què és la cuina menorquina, quins són els ingredients tradicionals i els nous, el motor de dinamització econòmica que representen i l’atractiu turístic que contenen.”

Foto Fira Arrels

El programa
A més de l’espai firal, dedicat als expositors de producte local, Arrels disposa de dos espais d’activitats: L’Aula de Cuina i l’Aula de Tast.

A l’Aula de Cuina hi tindran lloc demostracions de cuina en directe de la mà de grans xefs locals i de prestigiosos xefs convidats. A l’Aula de Tast, els assistents podran gaudir de degustacions guiades a càrrec dels productors locals, xerrades i tallers. L’Aula de Tast també acollirà un espai per a fillets i filletes amb activitats gastronòmiques perquè els més petits també puguin aprendre i tastar els millors productes de la terra. Finalment, la programació inclourà actuacions de música en directe a càrrec de diferents bandes locals durant les hores del migdia.

Com a novetat d’aquest any, el Consell Insular, juntament amb CAEB, PIME i ASHOME, ha convidat els restauradors de Menorca a visitar la fira. La invitació cerca crear un nou espai de col·laboració entre la restauració i el sector primari present a Arrels. En un horari adaptat, els restauradors podran conèixer de primera mà els productes, la feina i els projectes dels productors presents a la fira.

Foto Fira Arrels

Xefs amb estrella
De la participació de professionals de la cuina, destaca el xef Sergi Torres, propietari amb el seu germà del restaurant Cocina Hermanos Torres amb tres estrelles Michelin; i de la reconeguda cuinera i divulgadora Ada Parellada (Semproniana, Barcelona). Tots dos cuinaran en directe el diumenge, darrer dia de la fira, sota els títols “La cuina 3 estrelles dels germans Torres” i “Qui menja sopes, se les pensa totes!”, respectivament.

A més, el programa inclou sessions de cuina de xefs de renom amb estrella Michelin com Raúl Resino (Restaurante Raúl Resino*, Benicarló); Ana Jiménez (Quimera*, Formentera); Marc Gascons (Els Tinars*, Girona); i la italiana Martina Caruso (Signum*, Sicília). El contrapunt dolç el posarà Lluc Crusellas (Pastisseria El Carme, Vic), el millor xocolater del món després de guanyar el World Chocolate Masters 2022, que oferirà un taller de pastissos de xocolata el dissabte capvespre.

Foto Fira Arrels

La programació es completa amb la participació de xefs locals, que faran demostracions de cuina menorquina amb el receptari i ingredients tradicionals. Pere Pons (Es Racó de na Macaret), Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol), Pau Morales (Sant Joan de Binissaida) i Joan Bagur seran els representants menorquins a l’Aula de Cuina, on també participarà la gastrònoma Rosa Rotger del blog Tiberis a casa.

Horaris i entrades
Les persones interessades a visitar Arrels ho podran fer en horari de 10h del matí fins a les 21h de dissabte; i de 10h del matí fins les 19h de diumenge. L’entrada tindrà un cost de 3€ i inclourà tres tiquets de tast. Els assistents podran comprar més tiquets de tast a la recepció de la fira per 1 € cadascun. Quant a les activitats de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast, seran gratuïtes i les infantils costaran 2 €.

Nou web Govern Balear

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.