Actes 8 Març

La consellera Garrido assisteix a la inauguració del Curs de capacitació de policies locals de la 44a promoció a Menorca En total hi ha disset alumnes a l'illa, cinc dels quals són dones

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assistit a l’acte d’inauguració del Curs bàsic de capacitació de policia local a Menorca, que s’ha fet aquest divendres a la Comissaria de la Policia Municipal de Ciutadella.

La Conselleria, per mitjà de l’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP), ha iniciat el 20 de març la 44a edició del Curs de capacitació per a disset policies locals a l’illa. Des del 2019, s’han format un total de 528 nous policies a les Illes Balears.

La 44a promoció està formada per un grup amb 17 alumnes a Menorca, 25 alumnes a Eivissa i Formentera i tres grups del Curs bàsic de capacitació a Mallorca, amb 124 alumnes. Són més de 800 hores de formació d’un curs que acabarà el mes d’octubre i que és imprescindible per accedir a la categoria de policia local.

La consellera Garrido ha destacat que «d’aquests disset policies locals de la 44a promoció, cinc sou dones. La mirada femenina és imprescindible en una professió tradicionalment masculinitzada». I ha posat en relleu la importància del fet que la nova promoció permetrà rejovenir les plantilles dels ajuntaments.

La consellera Garrido ha estat acompanyada durant l’acte de la directora gerenta de l’EBAP, María del Carmen Iglesias, el batle d’Alaior, José Luís Benejam, la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila i dels caps de les policies locals dels municipis de l’illa.

Per poder fer el curs, a Menorca disposen del poliesportiu de Maó i del quarter de Ciutadella, si bé per fer les pràctiques de tir sí que s’han de desplaçar fins a la galeria de tir de Calvià, a Mallorca.

Cal recordar que, l’any passat, l’EBAP va signar dos convenis, amb els municipis de les illes d’Eivissa i Formentera i amb els municipis de Menorca, per dur a terme descentralitzadament els cursos de capacitació de policies locals, i això ha permès que, en aquesta nova edició, els policies puguin conciliar vida laboral i familiar i no s’hagin de moure de la seva illa.

La realització de tots els cursos d’aquest 2023 suposa una inversió de 938 milions d’euros i tindrà setanta docents i tres instructors a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa i Formentera. Cal destacar que l’instructor de Menorca ha estat cedit per l’Ajuntament de Ciutadella i el d’Eivissa pel de Santa Eulària des Riu.

L’objectiu és que els alumnes obtenguin el curs de capacitació que els habilita per treballar com a policies en un municipi de les Illes, i així ajudar a pal·liar la manca de policies locals i minvar la càrrega de feina dels efectius, derivada de les necessitats dels municipis petits per cobrir les places vacants, de les restriccions pressupostàries que limitaven la reposició d’efectius i de l’increment de la població en l’època estiuenca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.