Can Bep, 20 anys preparant berenars i berenetes

Coc amb pilotes. Forn Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

Avui dissabte, dia primer d’abril, el Forn Can Bep, de sa Rotonda des Cavall, celebrarà els seus primers 20 anys de vida, fent allò que millor sap fer: feina, conservar els productes tradicionals de sempre i innovar constantment, per tal d’estar dia a dia al servei dels seus clients que troben allà des del pa de cada dia, als cocs plens per emportar-se a berenar, pastes i també els capvespres per a fer la bereneta, a més de la gent que els caps de setmana hi encomana els seus dolços.

Forn Can Bep. Foto: Can Bep

Can Bep és regentant pel matrimoni format per Josep Ignasi Capó Pons a l’obrador i Laura Cardoso atenent al públic, amb un horari que va des de les cinc de la matinada de dilluns a divendres i els dissabtes, diumenges i festius de 5 a 14 hores.

Coca amb albercocs des Forn de Can Bep, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Els orígens de Can Bep es remunten a l’avi de Josep, que tenia el forn del carrer de Santa Rosalia, i que després ell, en Josep Ignasi Capó,  va decidir seguir la seva feina amb la Panaderia Julián, primer, que va estar al carrer Formentera i des de fa 20 anys a l’entrada de Ciutadella, on Can Bep s’ha convertit en tot un referent, no sols pels ciutadellencs i menorquins, sinó per als turistes que en temporada s’hi aturen per a comprar els cocs, pastes, coques… per emportar-se a la platja. De fet són els mesos de juliol i agost quan més feina hi ha, sense deixar de banda les festes de l’illa com les de Nadal i la Setmana Santa, a més de les nombroses comandes que reben per Sant Joan.

Coca amb tomàtiga des Forn de Can Bep, Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

El seu secret, a més de la feina constant, és haver conservat la rebosteria menorquina de sempre com és el cas de les coques dolces i salades, els panets de Viena amb sobrassada, els rubiols i les banyes plenes de peix o de carn, a més de les formatjades, tant les de formatge com les de brossat.

Formatjada de carn de be. Forn Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

Ens confessen que el seu producte estrella són les formatjades de carn, les de be o les de porc, que tenen una més que gran acceptació i reben, ara que s’atraca la Setmana Santa, un bon munt de comandes.

Bomba de Nutella. Forn Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

Però a més de la rebosteria tradicional, han sabut innovar, apostar per la creativitat tant en els pans com en les pastes, que ha fet que aquest forn tradicional també s’hagi adaptat a les noves tendències, aquelles que ve demandant la gent més jove aconseguint un perfecte equilibri entre tradició i modernitat.

Mitja lluna. Forn de Can Bep. Foto: Bep Al·lès©

També la pastisseria mereix una menció apart. Les seves mitges llunes son de les millors de l’illa, com també les tortades, les greixeres, els crespellets, pastissets, els dolços de crema i de merenga, les pastes esfullades… com també és constant la creativitat i innovació den Bep al seu obrador, amb creacions que no sols entren pels ulls sinó que també saben seduir als paladars més exigents, i en són aquelles postres que arrodoneixen un bon dinar.

Aquesta constant renovació, l’aposta per la creativitat, el saber mantenir les receptes tradicionals, a més d’un servei sempre atent, són sens dubte l’èxit d’aquests primers 20 anys del Forn Can Bep.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.