El Govern d’Espanya haurà de regular les embarcacions sense titulació, gràcies a la pressió de Més per Menorca El partit menorquinista aconsegueix que s'aprovi una PNL al Congrés dels Diputats que permetrà a la Capitania Marítima de Menorca regular l'ús d'aquestes embarcacions

A Menorca, on cada any se succeeixen accidents amb aquest tipus d’embarcacions que es lloguen sense necessitat de disposar de cap titulació, són diverses les empreses dedicades a aquest negoci. Cal recordar, que el 15 de novembre de 2021 el ple del Consell Insular de Menorca va aprovar una proposta en què s’instava la Direcció General de la Marina Mercant del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a suprimir l’article 10 del Reial decret 875/2014, del 10 d’octubre. De manera similar, el ple de l’Ajuntament de Ciutadella va aprovar una moció amb idèntic contingut el 16 de desembre de 2021. Malauradament, ni el Consell Insular de Menorca ni l’Ajuntament de Ciutadella han rebut cap resposta per part del Govern espanyol.

És per això que, davant la passivitat del Govern d’Espanya, Més per Menorca va insistir en el tema i van elevar aquesta problemàtica al Congrés dels Diputats a través d’Esquerra Republicana, amb una proposició no de llei registrada el passat mes de novembre. Amb aquesta iniciativa, els menorquinistes reiteren la necessitat de regular aquesta activitat, ja que suposa un perill tant per als propis usuaris d’aquestes embarcacions com per als banyistes de les platges. Insten al Govern espanyol a promoure la reforma de la norma que permet el capitaneig de determinades embarcacions sense titulació.

Finalment, aquesta iniciativa dels menorquinistes ha estat aprovada aquest dijous per part de la comissió de seguretat viària del Congrés dels diputats. Amb aquesta aprovació, el Govern espanyol haurà de modificar la norma actual en el sentit de posar ordre a aquesta activitat permetent, fins i tot, que en determinats territoris la capitania marítima pugui prohibir la navegació sense titulació.

El candidat de Més per Menorca a la Presidència del Consell Insular, Josep Juaneda, ha afirmat que “amb l’aprovació d’aquesta PNL forçam al Govern espanyol a posar ordre sobre una activitat que genera perills i no s’ajusta a la Menorca que volem”. Juaneda ha destacat que “una vegada més, som els menorquinistes els que fem sentir la veu de Menorca al Congrés dels diputats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.