Els economistes preveuen que el PIB creixerà entre un 0,3% i un 0,4% en el primer trimestre de l’any El CGE rebaixa la previsió de creixement de l'IPC i la situa en una forquilla d'entre el 4% i el 4,5%

El president de la Comissió d’Economia i Finances de la patronal, Valentí Pich.

ACN/Madrid – El Consell General d’Economistes (CGE) preveu que l’economia espanyola creixerà entre un 0,3% i un 0,4% en el primer trimestre de l’any. Així consta en l’Observatori Financer de l’organisme, que manté el creixement del PIB pel 2023 en l’1,5%. En canvi, el CGE revisa a la baixa la previsió de l’IPC pel tancament de l’any i el situa en una forquilla d’entre el 4% i el 4,5% -la previsió anterior se situava en el 4,5%-. Sobre les tensions financeres de les últimes setmanes, l’organisme presidit per Valentí Pich considera que la banca espanyola es troba en una situació “bona”, però adverteix que establir condicions financeres “més estrictes” pot comportar una restricció de crèdit i, en conseqüència suposaria “frenar” la inversió i el consum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.