L’OIE i PIMEB oferiran serveis d’assessorament i suport a empreses balears per accedir als fons europeus Next Generation El conveni serà signat també amb PIME Menorca i PIMEEiF.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el president de PIMEM, Jordi Mora, s’han reunit avui per acabar de tancar els detalls d’un conveni en virtut del qual l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques (OIE) oferirà servei d’assessoria a les empreses interessades en accedir a les convocatòries d’ajudes finançades amb fons europeus Next Generation.

El conveni estableix els serveis de suport i d’assessorament a les empreses, tant de manera presencial com telemàtica, i també preveu la col·laboració en l’organització de seminaris i accions de difusió, tot amb l’objectiu d’impulsar projectes d’empreses balears amb potencial transformador.

Per fer-ho possible al conjunt de les Illes, el conveni serà signat també amb PIME Menorca i PIMEEiF. Amb aquest acord s’estableixen dos àmbits d’actuació principals. D’una banda, reforçant i coordinant els serveis de suport a pimes associades o no, que ja es venen prestant des de les patronals signants i l’OIE per tal d’identificar i recolzar inversions estratègiques promogudes des del sector privat; d’una altra banda, col·laborant en l’organització de seminaris, accions de difusió i altres iniciatives similars amb la finalitat d’afavorir un millor coneixement per part del teixit empresarial susceptible de convertir-se en beneficiari d’aquestes ajudes de manera que s’assoleixi el màxim possible d’absorció dels fons europeus a les Illes Balears.

PIMEM, PIME Menorca i PIMEEiF es comprometen a oferir el servei d’assessorament especialitzat en fons europeus i d’impuls a projectes empresarials transformadors a les Illes Balears, gràcies al suport econòmic del Govern.

Així, les empreses i associacions empresarials interessades obtindran suport per a l’enfocament i orientació dels projectes promoguts, així com possibles fonts de finançament, especialment les provinents dels fons MRR, i la recerca de socis per als projectes que ho necessitin.

Per la seva part, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de l’OIE, mantindrà una col·laboració estreta amb les patronals i participarà en el sosteniment econòmic dels serveis dirigits a empreses.

Cal recordar que actualment l’OIE ofereix diferents serveis a les empreses de les Illes, com la Plataforma d’Ajudes per a Empreses (PAE), el butlletí informatiu en línia Espai OIE, la realització de sessions formatives per a pimes, així com un portal web en el qual les empreses poden presentar els seus projectes a mode de finestreta única. Des de la seva posada en funcionament, el juny de 2021, el web de l’OIE ha rebut un total de 114 propostes de projectes empresarials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.