Menorca Talaiòtica - Unesco

Processó de l’encontre Per l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca

Foto d’autor desconegut. Col·lecció Xavier Martín. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM. Còpia digital. Monocolor.

Xavier Martín és un col·leccionista des Castell que ha recollit durant molts anys fotografies del seu poble. Va dipositar a l’Arxiu una còpia digital de la seva col·lecció que mostra la vida i la gent de la població durant els darrers 150 anys. En aquest cas, us mostram aquesta imatge que li va cedir Antoni Garriga Danús. 

Aquest mes d’abril hem triat el record d’una processó de l’Encontre as Castell. La processó de l’Encontre se celebrava el matí del Diumenge de Pasqua a tots els pobles de Menorca; avui es continua fent a alguns llocs, on s’ha recuperat el costum. La processó representa el moment de la trobada entre la Mare de Déu i el seu fill ressuscitat i es fa amb les dues comitives que surten de diferents llocs i es troben normalment davant la parròquia.

La fotografia ens mostra la comitiva del Crist ressuscitat passant per un carrer des Castell dirigint-se a la trobada amb la Mare de Déu.

Si teniu alguna informació sobre aquesta fotografia, les persones que hi surten o el lloc ens la podeu fer arribar per correu electrònic (arxiuimatgeiso@cime.es) o per telèfon 971 358 104, així aconseguirem un Arxiu el més complet possible.  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.