Actes 8 Març

Armengol signa el decret de dissolució del Parlament i de convocatòria d’eleccions

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha signat avui matí al Consolat de Mar el decret de dissolució del Parlament de les Illes Balears i de la convocatòria d’eleccions a la cambra autonòmica i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Aquest decret es publicarà en el BOIB i el BOE dimarts dia 4 d’abril i entrarà en vigor el mateix dia que es publiqui. D’aquesta manera, es compleix amb els terminis que estableix la Llei orgànica 5/1985 de règim electoral general, la qual indica que les eleccions s’han de convocar amb una antelació de 54 dies respecte a la data dels comicis.

Així, les eleccions al Parlament es duran a terme el proper 28 de maig de 2023 i coincidiran amb les eleccions als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa i, per tant, també amb les eleccions locals. Cal tenir present que en el cas de les eleccions al Consell Insular de Formentera, com que es tracta d’un municipi, es regeixen pel que disposa la legislació electoral per a les eleccions municipals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.