Destinen 4,5 M€ per al sosteniment de les escoletes públiques S’ha incrementat el mòdul fins als 10.000 € per unitat en funcionament en centres de la xarxa pública

El Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns una inversió de 4.552.000 € que es destinarà, principalment, al sosteniment de les escoles infantils públiques de les Illes Balears, corresponent a l’any 2023. L’objectiu d’aquesta iniciativa és contribuir al sosteniment dels centres de primer cicle d’educació infantil a càrrec dels consells insulars, dels ajuntaments i d’altres entitats locals, i inclou ajuts per al sosteniment de les escoles infantils públiques de primer cicle d’educació infantil, per al funcionament dels serveis educatius d’atenció primerenca, a més d’ajuts per al funcionament d’activitats, serveis i programes per a l’enfortiment de les capacitats educatives de les famílies i per a l’escolarització dels infants de les famílies socialment més vulnerables, especialment de les famílies en risc d’exclusió social.

L’acord suposa incrementar els mòduls de sosteniment actuals, que eren de 7.000 €, fins a 10.000 € per unitat en funcionament en centres educatius de la xarxa pública. La resta de la inversió aprovada avui preveu destinar 180 € per sessió per a programes d’acompanyament familiar per a famílies d’infants no escolaritzats; 1.500 € per cobrir les despeses efectuades per adquirir materials d’infants amb necessitats educatives especials, i fins a 10.000 € per a la contractació de personal de suport per als casos d’infants greument afectats per alguna limitació. A més, està previst el retorn del 80 % de les bonificacions que s’hagin fet de les quotes per a famílies en situació de vulnerabilitat social.

Cal recordar que aquests ajuts formen part del conjunt d’iniciatives impulsades per part del Govern de les Illes Balears en l’àmbit de l’educació de primer cicle. En aquesta línia, aquest curs 2022-2023 s’ha iniciat la gratuïtat de les aules de 2-3 anys, tant en els centres públics com en els centres privats de la xarxa complementària, amb una inversió prevista per a l’any 2023 d’11.447.000 €, de manera que tant les escoles infantils públiques com els centres de la xarxa complementària reben una aportació de 45.000 € per cada aula de 2-3 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.