Habitatge i mobilitat, temes centrals de les propostes del Jovent Republicà i JEM que Més per Menorca incorpora al seu programa El partit menorquinista incorpora a sis joves a les llistes del Consell Insular i del Parlament per a les eleccions del 28 de maig

El programa electoral de Més per Menorca per als comicis insulars i autonòmics del pròxim 28 de maig recollirà les propostes que els joves del Jovent Republicà de Menorca i de les JEM han formulat al que és el seu partit de referència. Entre aquestes propostes hi destaquen mesures en matèria d’habitatge, en la qual els joves proposen incrementar el parc d’habitatge públic per destinar-lo al lloguer social, o en matèria de mobilitat, en la qual els joves proposen incrementar horaris i freqüències del transport públic.

Pel que fa a cultura, els joves formulen un bon grapat de propostes entre les quals en destaquen les següents: habilitar més espais d’estudi, ampliar horaris de les biblioteques de Menorca, actualitzar els catàlegs de biblioteques i centres educatius, crear bonificacions per a joves en esdeveniments culturals, fomentar l’oci alternatiu a l’illa, així com donar suport als grups de música juvenils de Menorca. En la mateixa línia, incorporen mesures per millorar l’ús social de la llengua catalana, com ara la programació de tallers de formació per a entrenadors i monitors en l’àmbit de l’educació no formal.

A més, els integrants del Jovent Republicà i les JEM també demanen implementar la gratuïtat dels productes menstruals i incrementar els tallers d’educació sexual que es fan als centres educatius, donant-los una perspectiva més transversal; així com reforçar la inspecció de treball per reduir els abusos laborals que pateixen els joves, sobretot durant els mesos més intensos de la temporada turística.

Des del Jovent Republicà de Menorca han afirmat que estan molt contents que Més per Menorca “es comprometi a defensar a les institucions les nostres propostes”. A més, han afegit que el partit menorquinista “és l’únic partit que ha demostrat lluitar de valent per donar resposta a aquells temes que preocupen als joves menorquins, com és la qüestió de l’habitatge”.

Per la seva banda, el candidat de Més per Menorca per presidir el Consell Insular, Josep Juaneda, ha dit que està “molt satisfet” de comptar al seu projecte polític “amb aquest nodrit grup de joves que treballen per millorar la vida dels joves menorquins i ens aporten molta energia”.

Cal recordar que les candidatures de Més per Menorca a les eleccions insulars i autonòmiques incorporen sis joves. Així, Víctor Ferrer i Pilar Serra formen part de la llista al Consell Insular; mentre que Marina Sansaloni, Andreu Servera, Blanca Noguera i Borja Olives formen part de la llista al Parlament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.