Setmanari El Iris del 3 d’abril de 1948

Degà de la prensa escrita de l'Illa

El Setmanari El Iris del 3 d’abril de 1948 parlava a la seva editorial, era obligació, del Dia de la Victòria i finalització de la Guerra Civil. A la portada hi trobàvem les noces sacerdotals del Bisbe Pasqual Marroig i la pressa de possessió dels seus nous càrrecs eclesiàstics a la Diocesi, per part de Fernando Martí Camps i Antoni Tutzó. Tancava els temes de portada el concert sacre celebrat al col·legi salesià amb Maria Schmid de Aristoy i José Ferrer.

“Seguint el tradicional costum, el passat Dissabte de Glòria i amb la inusitada animació es va verificar la crema dels bujots que aquest any han prodigat”. Açò ens indicaria que aquells anys els Bujots eren cremat el Dissabte de Pasqua, i no el diumenge o Dia de Pasqua com es fa a l’actualitat.

Ciutadella celebrava el Dia de la Cançó, amb cants patriòtics i commemoratius.

Nicolau Pascual havia aprovat les oposicions a Metge d’Assistència Pública Domiciliaria.

S’organitzava una tómbola benèfica per a recaptar fons per al nou altar de la Mare de Déu del Roser a la Catedral.

Al Cinema des Born es projectava la pel·lícula “Tierra Generosa” amb Dana Adrews i Susan Haward.

A la contraportada la “Pàgina Menorquina” del doctor Hernandis amb la biografia del metge maonès, Joan Ramis i Ramis. A la secció de topònims es parlava d’Alaior.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.