Barques Per Gustau Juan Benejam

Gustau Juan / Ciutadella – La Setmana Santa ja és aquí. Som a punt de començar la temporada turística, una de les poques activitats -la que més- que avui genera “riquesa” a Menorca.

Però, per molt que es parli de diversificació de l’oferta, la realitat  és que, a Menorca, l’atractiu dominant se segueix situant a la mar i al seu entorn: les platges saturades –sobretot les no urbanitzades-, que encara se les hi vol més, i la mar mateixa. 

 A les voreres, la pesca esportiva amb canya; boni bé al mateix espai, però a la mar hi ha els caiacs, a la recerca de coves i enfonys. Més endins hi naveguen les barques que passegen turistes, les conegudes com a “golondrinas” que, a part de passejar els turistes per la mar, recalen a les platges i entren en concurrència amb els ja nombrosos ocupants de l’arena. 

Hi afegim els ocupants i propietaris dels molt nombrosos iots, a la vela o motor, petits, mitjans i grans, molts d’ells poc respectuosos amb l’entorn que ocupen de manera efímera i que per açò, a vegades, es creuen que tot els està permès.

I les ja famoses embarcacions de lloguer sense necessitat de llicència, embarcacions de petites i de no massa potència, també per a pocs ocupants, que per a pilotar-les no necessiten cap tipus de titulació: qualsevol que no sàpiga res de la mar les pot llogar i partir. 

Si tot el conglomerat que teníem a la mar i sobre la costa ja era motiu de preocupació per la seguretat de les persones, d’ençà de l’arribada d’aquestes noves embarcacions, la preocupació encara ha pujat més; perquè en posar sobre la mar i a les platges tal nombre de barques, a mans de persones inexpertes, els perills i les incidències augmenten en la mateixa proporció: la mar de Menorca pot esser un gran negoci per a certes empreses, però es pot arribar a convertir en un lloc problemàtic i insegur. 

Que ningú se sorprengui, idò, que a Ciutadella se’n vulgui restringir el seu avarament en determinats punts.

en posar sobre la mar i a les platges tal nombre de barques, a mans de persones inexpertes, els perills i les incidències augmenten

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.