Celebrem la Setmana Santa Per J. Bosco Faner i Bagur

Bosco Faner / Ciutadella – Una nova Setmana Santa ens ha arribat. La celebració del Diumenge de Rams ens ha marcat el seu inici. Centrem-nos en qui és vertaderament el Senyor i, optant per un estil de vida de servei, participem en la construcció d’un món més ple de vida i de pau.

Una nova Setmana Santa és un altre regal que se’ns concedeix per aprofundir que sol una vida entregada als altres porta la llavor de la felicitat, de passar de la mort a la vida, de l’egoisme a la solidaritat, de la corrupció a la netedat interior, de la mentida a la veritat. És precís que aquesta nova oportunitat que vivim ens faci superar la rutina, la inèrcia que ens condueix a desitjar novetats sols exteriors.

En un entorn com el nostre abocat al consumisme, la Setmana Santa va associada per a no pocs a ofertes turístiques, a vacacions a llocs exòtics, a folklore religiós, … Per un creient, la Setmana Santa és i ha de ser  sobretot una altra cosa. És una oportunitat més que es presenta en la vida per a prestar atenció al que és essencial. I essencial és, per un creient, endinsar-se en l’estil de ser i de fer de Déu, present en Jesucrist, i anar fent camí valorant el silenci i la contemplació.

Els creients, aprofitem el Dijous Sant, Divendres Sant, Vigília i Dia de Pasqua, no sols per a participar activament i amb ganes dels oficis religiosos i de les processons, sinó també per a llegir i meditar els relats evangèlics que ens donen a conèixer la passió, la mort i la resurrecció de Jesús, i tots els seus detalls i circumstàncies.

Intentem viure aquests dies des de la profunditat que ens transmet el seu missatge. No siguem espectadors curiosos, ni visquem, si som creients, desoint el seu missatge. Aprofitem per a fer una aturada en el nostre camí diari, revisem la nostra vida, que se’ns desperti el compromís, l’entrega a favor dels altres a un dels diversos nivells on la nostra societat mereix persones responsables i fiables: l’Església, la política, la cultura, les activitats esportives,…

El sepulcre buit i la presència joiosa de Jesús als seus amics i amigues ens és avui, com sempre, experiència de misteri, de sorpresa, de font i d’esperança, perquè la resurrecció de Jesús brinda a tothom la possibilitat i el dret de trobar sentit al “viure per als altres”.

Que la pau d’aquests dies ompli i ressusciti a l’espiritualitat el nostre cor i el seny. Que la seva pau ens entendreixi a favor d’una mirada neta i solidària. Que a la terra cantem “l’al·leluia” que eternament canten al cel els qui, de la seva vida, sols n’han sabut fer un do pels demés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.