Protagonisme local a una exitosa Regata 100 Milles entre Illes 2023 d’Es Nàutic

Regata 100 milles. Foto: Marc Pons, La Vida de un Dron©

La Regata 100 Milles entre Illes 2023 del Club Nàutic Ciutadella ja és història. Aquest Dissabte Sant a migdia el Moll de la Trona ha acollit la cloenda de la regata, amb l’entrega de trofeu d’una cita què enguany ha estat de rècord, amb més de 40 embarcacions participants de tot el país i algun internacional i la presència, per primera vegada, de la classe Mini, que ha entrat amb força a les Illes Balears amb la prova mediterrània d’Es Nàutic. Un èxit total aquesta regata d’enguany entre Ciutadella, Faralló d’Aubarca (Mallorca), Illa de l’Aire i Ciutadella, la tercera edició, que entra dins els actes del Centenari de l’entitat marinera.

Regata 100 milles. Foto: CNC

El migdia de Divendres Sant, damunt les 14:30 hores com més o manco havia previst l’organització amb el poc vent que ha bufat enguany, van anar arribant en el port de Ciutadella els primers participants d’aquesta tercera Regata 100 Milles entre Illes, què ha tingut un notable protagonisme de part de la flota dels amfitrions, CN Ciutadella.

El primer en arribar de la classe creuers ORC seria el Tarhunz de Diego de las Heras i el primer dels creuers RI3 seria el local de Josep Pons Faner, Wanderlust. El primer Mini de la classe Proto va ser el Sponsor Wanted de Marc Claramunt i el primer de la classe Series, el Suricate de Tomàs Ruiz. Guanyador de la classe RI4, també del CNC, el Chicory, de Xavi Cardell. Destacable també el segon Mini en arribar a Ciutadella, ja què va ser Felip Moll, comodor del CN Ciutadella, amb el seu Gínjol. I també en clau ciutadellenca, el Chica Txeca de Toni Pons Faner acaba tercer en RI3 mentre que el Bon Vent de Jeroni Capella ho fa en RI4. Per davant, segon classificat, S’Embui, de Miquel Marquès, tots ells del CN Ciutadella.

També destacable la tercera plaça de la dona de la Regata 100 Milles entre Illes, la mallorquina Aina Bauçà, amb Redó, a les Series Mini. I trofeu ‘Good Performance’ al Mini antic que més performance ha tret de l’embarcació, per Bignast, amb Ignasi Ramonell.

L’entrega de trofeus que s’ha celebrat dissabte en el Club Nàutic Ciutadella no ha fet més que confirmar tots aquests guanyadors de cada classe.

Màxima satisfacció entre els protagonistes, entre ells Josep Pons Faner, en arribar a Ciutadella, havent guanyat en RI3: «Mon pare va crear aquesta regata i l’any passat vam tenir un accident i no la vam poder completar. Estem molt contents la tripulació, fa cinc anys que navegam junts. Va crear el grup la meva dona, ja no la tenim amb nosaltres i aquesta victòria va per ella. Ha sortit tot perfecte, vam canviar unes veles per poc vent i ha funcionat tot bé. Hem sortit volant i ha estat la clau».

I Felip Pons, comodor del CN Ciutadella i segon en Minis, també va xerrar de la regata: «Súper content amb 17 embarcacions a l’estrena i competir a casa amb els minis està molt bé perquè puja el nivell i és un altra tipus de navegació. M’ho he passat molt bé. M’ha servit per apuntar-me feines, coses a millorar i canviar dues veles. Tal vegada la dificultat més gran ha estat el Faralló, què ha estat difícil de passar per el poc vent que feia, sense veure la roca. I mantenir al primer classificat també, no l’he pogut guanyar. L’any que ve repetiré, segur». 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.