Bananas, el paradís de les tapes

Tapa de carn amb fesols al Bananas. Foto: Bep Al·lès©

El Bar Bananas, a Ciutadella, és tot un referent per anar de tapes i, més si el que volem son les clàssiques de la cuina menorquina, elaborades amb mestria per en Nensi Jover i servides a la barra o a les taules pel seu germà Bernat.

Aquest bar ciutadellenc que obre de matinada és lloc de trobada de caçadors i de pescadors, dels que van a treballar, com també és el lloc per a fer el cafè del capvespre i sobre tot, delectar-se amb les tapes i cocs que allà hi podem trobar a tota hora.

És també la seu de la Penya Mallorquinista de Ciutadella i dels afeccionats al trot, que comparteixen taula, bons menjar i bona companyia, perquè a més dels cocs i les tapes, a la cuina dels Bananas s’hi fan plats per encàrrec de fama merescuda com és la porcella i el be al forn, que en Nensi cuina de meravella, com també ho fa amb els arrossos i les calderes de llagosta o de marisc, que els mesos d’estiu tenen molta demanda.

També és lloc de trobada de golafres i gent del bon menjar, com la recentment creada confraria del Cachopo, o aquells grups d’amics que encomanen taula i encarreguen el seu menú menorquí.

Llengua amb tàperes del Bar Bananas a Ciutadella. Foto: Bep Al·lès©

Però si tornam a les tapes, aquí és on segurament podrem tastar la millor llengua amb tàperes de l’illa, o el seu magistral bacallà amb porros, a més de les tapes tradicionals com les pilotes o la panxa amb tomatigat, carn amb fesols, llom amb pebres, sípia amb salsa, pop amb cebes… com també hi trobarem una bona ensaladilla, llom amb xampinyons, salsitxes fresques al pebre, o aquelles que en temporada cuina en Nensi per a sorprendre a una clientela fixe, que allà hi té el seu lloc de trobada, de compartir xerrades, de posar-se al dia o organitzar una sortida a pescar amb canya, a caçar o a cercar espàrrecs, entre altres coses ben nostres.

Experiència darrera la barra i a la cuina

Els germans Nensi i Bernat, tenen arrels hostaleres. De fet pertanyen a la nissaga de l’Aurora, bar més que centenari que han regentat més d’una vegada, abans d’obrir el Bananas, que a més de bona cuina, bon cafè i bon ambient, també es suma a tradicions menorquines com les de matar el bujot, o viure amb tota intensitat les festes de Sant Joan.

Variat de tapes al Bananas

Apuntar també que és un dels pocs bars de l’illa on podem demanar un variat a l’estil de Mallorca, amb un assortiment de les seves millors tapes, que de ben segur ens seduirà aquesta bacanal de sabors mesclats, que són tot un clàssic a l’illa germana, on els germans Jover hi tenen bones amistats, bé del món del trot, de la penya mallorquinista o bé la que té en Nensi amb el cantautor Tomeu Penya, que fins i tot li va dedicar una de les seves cançons.

Bacallà amb pebres del Bar Bananas a Ciutadella. Temple de les tapes i berenars de forquilla. Foto: Bep Al·lès©

Si sou amants de les bones tapes, dels nostres cocs amb pilotes, amb callós, amb carn amb salsa… a Bananas hi teniu el vostre cau, el vostre temple de la bona cuina, i tot servit sempre amb un somriure i amb la bona mà dins la cuina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.