Conferència del neurocirurgià i compositor Jesús Martin-Fernández, al Mateu Orfila Es celebrarà al Teatre Orfeó Maonès, al Carrer de Gràcia, 155, de Maó.

Convidat per l’Àrea de Salut de Menorca, el reconegut neurocirurgià, neurocientífic i compositor Jesús Martín-Fernández oferirà una conferència el proper dijous, dia 20 d’abril, a les 18.30 hores, a la sala d’actes de l’Hospital Mateu Orfila. El títol de la xerrada, oberta a tothom que hi estigui interessat, és «Neurocirugía de las emociones. Al otro lado del río».

Natural de l’illa de La Palma, amb només 30 anys Martín-Fernández va fer història en l’àmbit mundial quan el passat mes de febrer dugué a terme a l’Hospital del Mar, de Barcelona, una cirurgia desperta a l’hemisferi dret del cervell que, per primera vegada, aplicava un test d’intel·ligència artificial per localitzar les emocions.

Actualment fa feina a l’Hôpital Gui de Chauliac, de Montpeller, a França, amb el seu mentor el professor Hugues Duffau, i és investigador en el prestigiós Queen Square Hospital, d’Anglaterra. A la vegada que treballa en la publicació del seu primer llibre, es dedica a la composició i inverteix temps en divulgar la seva feina a través dels mitjans de comunicació i participant en congressos i seminaris internacionals.

La seva història és la lluita per un canvi de paradigma en el camp de la neurocirurgia, per preservar les emocions, la cognició i la personalitat dels pacients que han de ser intervinguts per un tumor cerebral, i no només de la part del llenguatge i del moviment, com s’ha fet fins ara. Aquesta història té l’origen en una experiència que va viure de ben a prop quan un familiar va ser intervingut d’un tumor a l’hemisferi dret i va perdre la capacitat de relacionar-se amb el món.

Jesús Martín-Fernández va ser el neurocirurgià més citat en els mitjans de comunicació de tot el món l’any 2021 pel seu estudi sobre la música clàssica, el reggaeton i el cervell, publicat en la revista Neuroscience. Al juny de 2022 va rebre el premi Millor Neurocientífic Jove Internacional per un article publicat a Brain Sciences, amb el qual explicava com dur a terme una cirurgia desperta en pacients multilingües respectant cadascun dels idiomes i demostrant com s’ubicaven al cervell d’un poliglota les diferents llengües.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.