El PP de Ciutadella demana explicacions a l’Ajuntament sobre el pagament de la incineració d’animals que Milà no va fer El grup municipal presentarà una moció al proper ple per exigir el reemborsament econòmic dels serveis que l'empresa no ha prestat

Foto: Antxón Castresana©

El Partit Popular de Ciutadella presentarà una moció al proper ple de l’Ajuntament relativa al Sandach després de conèixer les conclusions de l’auditoria que confirma que Milà va cobrar per incinerar animals que va enterrar. El grup municipal demanarà explicacions sobre si els responsables a les institucions tenien coneixement del pagament del servei d’incineració no prestat i si es va autoritzar la factura sabent que no s’havia executat la feina.

La formació exigeix tant el conseller insular com l’Ajuntament, la regidora delegada de l’Escorxador i el regidor delegat que assisteix a les reunions del Consorci d’Energia i Residus Urbans que informin si estaven al corrent dels pagaments a la UTE Es Milà. Uns fets que el PP considera molt greus ja que si en tenien coneixement, o s’han deixat estafar o han fet una gestió nul·la.

A més, la candidata a l’alcaldia de Ciutadella, Juana Mari Pons, assegura que és “vergonyós” que l’alcaldessa no hagi fet cap mena de declaració sobre això. “No entenem com la senyora Joana Gomila encara no ha donat explicacions, tampoc als seus socis de govern del PSOE i Podem, pels gairebé 2 milions dʻeuros pagats pel servei no prestat per culpa de la mala gestió del Consell de Menorca”, ha dit.

Per això, el PP de Ciutadella reclama al Consell Insular de Menorca que posi a la disposició la còpia de l’informe de les conclusions de la consultora Audigest referent al Sandach. També insta l’equip de govern de l’Ajuntament de Ciutadella a dur a terme un estudi per tenir coneixement de la pèrdua econòmica que ha suposat el pagament de les factures a la UTE Es Milà pel servei que no s’ha prestat i, per tant, que es reemborsi al consistori.

A més, cal recordar que el mes d’octubre de l’any passat, el grup municipal ja va presentar una moció contra el nefast estat del Sandach. La formació denuncia que sis mesos després encara no s’ha tingut informació sobre els punts que es van aprovar per unanimitat, com ara instar l’equip de govern a exigir al Consell insular de Menorca que es compensin els costos derivats del tractament dels residus de Sandach.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.