Esquerra de Menorca, exigeix que l’Ajuntament de Ciutadella, acati la sentència, i es deixi de vulnerar el dret a la negociació col.lectiva dels seus treballadors. És un escàndol que una administració vulneri els drets fonamentals dels treballadors, i de llibertat sindical, que venen recollits a la Constitució Espanyola i a la Declaració de Drets Humans.

Des d’Esquerra Unida – Esquerra de Menorca, creiem molt greu que una administració pública sigui condemnada per vulnerar els drets dels treballadors, la llibertat sindical i el dret a la negociació col.lectiva, drets recollits a la Declaració de Drets Humans, en el seu artícle 23.3 i en la Constitució Espanyola, en el seus artícles 28.1 i 37, sent desenvolupats en l’Estatut dels Treballadors i la Llei Orgànica de llibertat Sindical. No és aquesta una qüestió menor, ja que estem parlant de drets fonamentals.

La sentència 116/2022 que condemna l’Ajuntament, és de setembre de l’any passat, açò agrava el fet de que l’Ajuntament no hagi pres les mesures per corregir la situació, sis mesos després, tal i com va denunciar CCOO en roda de premsa el passat 10 d’abril. És un autèntic escàndol que una administració no garanteixi un dret fonamental, més encara quan aquesta administració és governada per partits que es diuen d’esquerres. Si bé és cert que la gestió dels RRHH a l’Ajuntament de Ciutadella, està en mans del PSM, sent la seva responsable la Sra Laura Anglada, en primer terme i la Batlesa Joana Gomila Lluch subsidiariament, ens demanem perquè els grups municipals del PSOE i Gent x Ciutadella que formen part de l’equip de govern, no han dit res publicament, ni s’han pronunciat, farien el mateix si hagués una condemna per corrupció, malbaratament de cabdals públics, o un delicte mediambiental per posar uns exemples? Esquerra de Menorca, sol.licitem que prenguin les actuacions necessàries per solucionar la situació i pensem que no es poden quedar al marge, i que en cas de no aconseguir-ho, és un motiu suficient per rompre el pacte de govern municipal.

S’Imaginan vostès un Ajuntament on no es convoquin els plens municipals cada mes, i per tant els diferents grups municipals i regidors no poguessin debatre ni pendre decisions, ni realitzar la tasca per la que van ser elegits a les eleccions municipals, idò bé el que sentència el Jutjat no 1 del Social és que l’Ajuntament de Ciutadella ha vulnerat el dret a la llibertat sindical i que cessin les pertorbacions., dit d’altre manera, impossibilita la tasca de la Representació Legal dels Treballadors i del sindicat. Hi haurà gent que potser no li doni importància, però no deixa de ser una acció profundament antidemocràtica i greu.

Esperem però, que finalment el seny s’imposi i que l’equip de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella rectifiqui i obrin la negociació amb els representants legals dels treballadors, de manera inmediata, sense que el conflicte vagi a més, evitant conseqüències més greus.

Esquerra de Menorca 14 abril de 2023

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.