Comença a fer olor a Sant Joan Des de Son Saura Nou ja han iniciat els preparatius de la festa

D’esquerra a dreta: madona Rita Marquès, la seva filla, l’amo Sisco Capó, l’ajudant Lito Prats i s’Homo des Be, Llorenç Bosch

Miriam Triay / Ciutadella – Falten gairebé dos mesos perquè la festa més esperada per molts dels ciutadellencs comenci. Des del setmanari hem parlat amb el Caixer Pagès des Migjorn i la seva família, i amb s’Homo des Be i l’ajudant per saber com duen els preparatius del Dia des Be.

LLORENÇ BOSCH I LITO PRATS
Just acabades les festes de l’any passat, el Caixer Pagès des Migjorn, en Sisco Capó, va decidir, gairebé a l’instant, que s’Homo des Be que tindria el gust de dur l’anyell seria el missatge dels llocs on n’és l’amo, en Llorenç Bosch Llufriu. “Era la persona que més s’ho mereixia. Ho vaig tenir molt clar”, confessa.

Una història similar és la que va viure a l’hora d’escollir l’ajudant. Si ens haguéssim trobat en el bienni original -2020-2021- aquest hagués estat un altre. Però passats dos anys, amb els catorze ja fets, el Caixer Pagès va trobar que en Lito Prats Marquès, el fill de madona, Rita Marquès, era el candidat ideal.

S’HOMO DES BE I L’AJUDANT
Ara, molts dels preparatius que suposen formar part d’aquesta festa com el Caixer Pagès encarregat de posar el be, ja estan més que començats. De moment, ja sabem que la vetlla i sortida d’enguany seran al C/ Sant Antoni Maria Claret, 31. I com confessa madona “ja tenim el menjar encaminat, i els floquets del be enllestits. És un honor formar part de la festa d’aquesta manera”.

Pel que fa al be, l’amo i madona encara no s’han decidit per un. “Dels cinc que vam comprar aposta per Sant Joan, no sabem quin serà el titular”, confessa l’amo de Son Saura Nou. Però, de moment, ja només són tres els que es juguen el pòdium final.

Mentrestant en Llorenç Bosch ja ha començat a saber el què suposa haver de dur a un animal a l’esquena durant un llarg temps. És més, i com que no s’ha triat encara el be definitiu, de moment practica amb tots. “Els hem d’acostumar quant abans millor”, explica. Tot i que encara no ho ha començat a fer descalç.

Lito Prats, en tot moment és al seu costat, aprenent com ha de carregar i descarregar l’animal. Una tasca que per a un al·lot de catorze anys no ha de ser fàcil.

Així, estem davant d’una família i, sobretot, de les dues figures clau del Dia des Be, amb reptes i feines  encara per endavant, però que ja han començat a preparar-ho tot per a poder oferir-nos la festa que mereixem com a poble. Una festa que estimen molt, i que esperen amb molt d’entusiasme.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.