El pare de tots

Demà dissabte, Gerard Villalonga Hellín, serà investit Bisbe de Menorca a la Catedral i la diòcesi de la nostra illa tornarà a tenir un bisbe menorquí, des de la seva reinstauració, al segle XVIII, on des de la partida del Bisbe Vila, tots els que l’han succeït han arribat des de fora de l’illa.

Gerard Villalonga és, per tant, bon coneixedor de la realitat de l’església de Menorca, una església en la que ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat des del moment en que va decidir servir al Senyor, des de rector a vicari general, passant per ser Administrador Apostòlic en dues ocasions.

El nou bisbe vol ser el pare de tots, de cadascuna d’aquelles persones que forma la diòcesi menorquina del segle XXI, una església en canvis constants, com els temps que van canviant amb vertigen, i és per açò que Gerard Villalonga té una tasca, potser diferent a la d’altres bisbes, que com tots sabem, molts d’ells han estat bisbes de pas, que han deixat la seva petjada amb més o menys força i, que gairebé tots s’han anat integrant en el dia a dia de la nostra illa.

Amb Gerard, però no hi ha aquest trànsit, aquest pas momentani d’uns anys, sinó tot el contrari. Amb ell hi ha el compromís i la proximitat amb la gent, amb Menorca, amb la seva singularitat i manera de ser dels que aquí vivim.

Des del Setmanari El Iris, desitjam al nou bisbe, que també ha estat caixer capellà de les nostres festes de Sant Joan, molta Sort i Ventura, en aquest nou  camí al front de la diòcesis de Sever.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.