Mobilització dels treballadors públics davant l’Ajuntament de Ciutadella Ahir es reuniren al crit de: ‘Prou vulneracions contra el dret fonamental a la negociació col·lectiva’

Miriam Triay / Ciutadella – A les 18:30h del capvespre, del dia d’ahir, 20 d’abril, un grup de treballadors públics de l’Ajuntament de Ciutadella, entre els quals es trobaven policies, brigada, oficines, i representants del sindicat CCOO, es varen reunir davant de l’edifici públic per fer clar el seu missatge: “se’ns ha negat el nostre dret a la negociació col·lectiva durant vuit anys”; afirma Sam Arguimbau, president del Comitè d’Empresa de CCOO de l’Ajuntament.

Des de fa vuit anys, i segons el que ens expliquen alguns representants dels treballadors, entre els quals trobam a Arguimbau, Noemi Soldado, delegada sindical de CCOO a Ciutadella, i Toni Pons Català, delegat de personal de l’Ajuntament; els treballadors públics han anat demanant, de forma reiterada, que se’ls concedís el dret a la negociació col·lectiva convocant una taula, per poder presentar, després, diversos punts que els preocupen i causen malestar laboral.

A finals de l’any passat, i després de veure que no se’ls contestaven les diverses instàncies presentades, “vam decidir denunciar-ho i presentar gairebé 270 folis de documents de prova escrita, d’instàncies no contestades, actes, etc. Nosaltres en aquest sentit hem dit el mateix des del principi: obstaculitzen la negociació amb el silenci, si no ens contesten, no podem negociar res”; en paraules de Pons.

El mes de setembre de l’any passat, i en paraules d’Arguimbau, que ha estat present en tot el procés, “va sortir la sentència del jutjat, que ens donava la raó. Per tant, tenien un termini per convocar, per fi, la taula de negociació. Finalment, després de mesos de seguir reclamant, arribat ja el mes de març, vam acabar demanant una execució de sentència, amb la qual vam sol·licitar que s’imposessin mesures coercitives, és a dir, que els posessin una multa si no ho feien”.

Després d’aquest llarg procés, els treballadors, i tot i tenir ja una convocatòria de taula de negociació per al mes de maig, han decidit mobilitzar-se davant l’Ajuntament per mostrar públicament el seu malestar. “Aquest acte l’hem convocat per demostrar i fer evident el descontentament general que hi ha a l’Ajuntament, i perquè es vegi que són molts els treballadors que estan defensant els seus drets”; afirma Arguimbau.

La mobilització va acabar, finalment, amb l’acte de presència silenciós de tots els treballadors allà presents, al ple que estava tenint lloc dalt l’edifici, començat a les 19h. En paraules de Soldado, “volem que ens vegin, mostrar la nostra insatisfacció amb la gestió de l’Ajuntament durant aquests anys. Perquè al final, qui ho paga, és tota la ciutadania”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.