ASEIME reuneix els seus instal·ladors amb el Director General d’Energia Es va celebrar una jornada sobre les subvencions actuals en matèria d'energia i autoconsum

Dijous passat, 20 d’abril, l’Associació d’Empreses d’Instal·lacions Elèctriques de Menorca (ASEIME), integrada a PIME Menorca, va reunir els seus instal·ladors juntament amb el Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Josep Malagrava.

Així, es va celebrar una jornada en què es va informar de les diferents convocatòries existents en aquell moment, com la convocatòria de subvencions NextG per a instal·lacions d’autoconsum al sector serveis i altres serveis productius (programes 1, 2 i 3); al sector residencial, administracions públiques i tercer sector (programes 4 i 5), o la convocatòria de subvencions NextG per a la implantació de sistemes tèrmics renovables al sector residencial (programa 6).

En el mateix sentit, també es van tractar per part del Director General altres subvencions actualment en vigor com les ajudes a les instal·lacions fotovoltaiques i microeòliques per a particulars, entitats sense ànim de lucre, pimes i associacions empresarials (Programa Operatiu FEDER 2021-2027); la convocatòria de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat eficient i sostenible (Programa MOVES II i MOVES III, o la convocatòria pública de subvencions per a la rehabilitació energètica a edificis existents (Programa PREE).

Al Director General va acompanyar-lo, a més, Bartomeu Comas, cap de Servei d’Eficiència Energètica i Energies Renovables.

A la sessió, els instal·ladors van poder aprofitar l’ocasió per plantejar dubtes sobre les diferents convocatòries, la seva tramitació i la seva justificació. També es van traslladar alguns suggeriments per a possibles futures convocatòries, els quals van recollir des de la Direcció General prometent estudiar-los.

A la part final de la jornada es va poder debatre entre els assistents i els responsables de la Direcció General sobre el futur de l’autoconsum a l’illa, de les oportunitats que s’obren, així com dels reptes que suposa per a tots els agents intervinents. Entre altres qüestions, es va comentar la necessitat de la millora de la xarxa, per tal que al bolcat d’excedents no es generi una sobretensió que derivi en talls de subministrament, o bé en els problemes que sorgeixen amb l’empresa distribuïdora d’energia.

L’acte es va tancar amb un aperitiu per conversar de manera distesa sobre assumptes relacionats amb el sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.